Opschaling ondersteunende zelfzorg

Opschaling ondersteunende zelfzorg

Datum: 6 januari 2020

Ondersteunde zelfzorg de normaalste zaak van de wereld maken. Dat gaan zorgverzekeraars, patiëntenorganisaties, Nederlands Huisartsen Genootschap, InEen, Nederlandse Diabetes Federatie en MedMij samen doen. De resultaten van zes jaar coöperatie Zelfzorg Ondersteund zijn gebundeld in een publicatie, die werd gelanceerd tijdens Symposium Connect! dat eind vorig jaar heeft plaatsgevonden. Samen verder met de opschaling van ondersteunde zelfzorg is een handzaam boekje waarin alle ervaringen, geleerde lessen en inzichten voor de toekomst verzameld zijn. Ook zijn er twee infographics gemaakt.

Meer dan tweederde van de zorggroepen in Nederland heeft stappen gezet in de implementatie van ondersteunde zelfzorg. Hierdoor krijgen mensen met een chronische aandoening meer mogelijkheden en regie om het gezondste in zichzelf naar boven te halen. Verdere opschaling is alleen mogelijk door reguliere partijen op terrein van gezondheid en zorg. Want om ondersteunde zelfzorg de normaalste zaak van de wereld te maken, is inbedding in reguliere processen, in reguliere inkoop, in standaarden en in opleidingen nodig.

Infographic: Persoonsgerichte zorg
Hoe kunt u moderne persoonsgerichte zorg inzetten in uw organisatie? Die vraag vormde het startpunt voor de infographic die InEen en Zelfzorg Ondersteund ontwikkelden. De infographic toont de onderdelen van persoonsgerichte zorg, geeft tips en adviezen vanuit de praktijk en biedt handvatten voor de implementatie van persoonsgerichte zorg
Download hier

Infographics voor patiënten
Wat kan helpen om het gezondste uit jezelf te halen? Samen gezonder worden, hoe doe je dat? In nauwe samenwerking met de Harteraad, Longfonds, Diabetesvereniging Nederland en Patiëntenfederatie Nederland ontwikkelde Zelfzorg Ondersteund twee infographics gericht op patiënten.

Hier vindt u alle publicaties.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *