Kick-off ‘Patiënten voorop!’

Kick-off ‘Patiënten voorop!’

Datum: 9 mei 2016

patienten_voorop_kom_verder_zorgenzZelfzorg Ondersteund (ZO!) is inmiddels een bekende partij onder zorgprofessionals. Op 16 juni a.s. wordt door deze coöperatie ‘Patiënten voorop!’ gelanceerd met een landelijke kennisdag. Ondersteunde zelfzorg moet vanzelfsprekend worden, onder andere met de campagne ‘Kom Verder!’

Op 16 juni 2016 houdt Zelfzorg Ondersteund een landelijke kick-off en kennissessie. Samen met patiënten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars worden ervaringen gedeeld. Het plan is om mensen met een chronische aandoening zó te ondersteunen dat ze met hulpmiddelen, de omgeving, eHealth tools en hun zorgaanbieder hun gezondheid verder kunnen verbeteren. Zodat ondersteunde zelfzorg een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de samenwerking tussen de chronische patiënt en zijn behandelaar. Veel zorggroepen zijn volgens ZO! al bezig met deze omslag in denken.

Ambassadeurs
Om deze omslag te versnellen start ZO! de campagne Patiënten voorop! Patiënten krijgen de beschikking over een zelfzorgplatform en ondersteunende gadgets. Tijdens de landelijk Kick-off in De Fabrique in Utrecht bieden workshops inzicht in de zorgen en wensen van patiënten. Hiernaast wordt het startschot gegeven van de campagne Kom Verder! Dat gebeurt onder andere via Kom Verder ambassadeurs. Zelfzorg Ondersteund (ZO!) is op zoek naar mensen met een chronische aandoening die zelf de regie hebben genomen en hun gezondheid actief verbeterd hebben, ondersteund door ervaringsdeskundigen, zorgverleners en/of eHealth. Het zijn voorlopers die anderen inspireren en tijdens Patiënten voorop! hun verhaal willen doen.

Stimulans
In de praktijk blijkt het belangrijk voor mensen met een chronische aandoening om goede voorbeelden te zien en deze onderling te delen. Ook voor zorgverleners is dit vaak de belangrijkste stimulans om hun werkwijze aan te passen en zo mensen met een chronische aandoening beter te ondersteunen. De Kom Verder Ambassadeur wordt een of twee maal per jaar uitgenodigd voor bijeenkomsten waarbij kennis onderling wordt opgehaald en gedeeld om zo zoveel mogelijk andere mensen met een chronische aandoening uit te nodigen ook een stap verder te komen en het gezondste uit zichzelf te halen.

Wie interesse heeft in het ambassadeurschap, kan een mail met naam, e-mailadres en zorgverlener sturen naar info@zelfzorgondersteund.nl. Ga voor details van de Kick-off van Patiënten voorop naar www.zelfzorgondersteund.nl.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *