Op één lijn tekent overeenkomst samenhangende eerstelijnszorg

Op één lijn tekent overeenkomst samenhangende eerstelijnszorg

Datum: 6 juli 2017

Diverse organisaties rondom zorg, welzijn en preventie in regio Nijmegen hebben onlangs hun handtekening gezet onder de netwerkovereenkomst Regio Nijmegen op één lijn (NOEL). De deelnemende partijen willen de eerstelijnszorg verbeteren en versterken. Vanuit deze focus zoekt en legt NOEL verbinding met andere partijen. Met het tekenen van de overeenkomst zijn de ambitie, uitgangspunten en doelen voor de komende jaren vastgelegd.

NOEL is een overlegplatform van regionale partijen uit zorg en welzijn om ontwikkelingen in de eerste lijn te bespreken. Het document werd ondertekend door Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen, LHV Huisartsenkring Nijmegen e.o., ZZG zorggroep, Swon-Nim, GGD Gelderland-Zuid en het Radboudumc afdeling Eerstelijnsgeneeskunde.

Gezamenlijke doorzettingsmacht organiseren
Samen streven zij naar samenhangende eerstelijnszorg met verbinding van preventie, welzijn en zorg in de regio Nijmegen. Dit doen ze door het signaleren van ontwikkelingen, bespreken en delen van verbetervoorstellen, initiëren van activiteiten en projecten, leggen van verbinding, organiseren van gezamenlijke doorzettingsmacht, monitoren van de voortgang, aan te jagen en te stimuleren. Het gaat om een integrale, afgestemde benadering waarbij betere gezondheid en kwaliteit van leven voor de inwoners centraal staat.

De overeenkomst bouwt voort op gesprekken uit 2011 die werden gevoerd door CIHN, LHV Huisartsenkring Nijmegen e.o., ZZG zorggroep en de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde Radboudumc. In 2014 sloten hierbij de gezamenlijke welzijnspartijen en GGD Gelderland-Zuid bij aan.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *