Werving huisartsen in Groningen met een film

Werving huisartsen in Groningen met een film

Datum: 24 september 2019

Het huisartsentekort in de ‘randen van het land’ neemt steeds grotere vormen aan. Er zijn talloze initiatieven om nieuwe huisartsen te werven. Omdat onbekend nu eenmaal onbemind maakt, worden huisartsen gelokt om in de regio zelf een kijkje te nemen. Maar dat kost veel tijd. Zorgadvies Groningen pakt het anders aan. Zij laat met een korte film mogelijk geïnteresseerde huisartsen kennismaken met de praktijk en de sfeer. Zo is onlangs een film gemaakt over het Medisch Centrum Musselpark. Huisarts Hendrik Meijer zoekt daar een opvolger.

De kijker krijgt een reëel beeld van de praktijk, de werkwijze en de samenwerking met andere zorgverleners. Zoveel meer dus dan alleen een wervende advertentie. De film van huisarts Meijer toont een moderne, solistische plattelandspraktijk. Dankzij huisvesting in het Medisch Centrum Musselpraktijk profiteert Meijer van samenwerking met andere huisartsen en andere disciplines. Zij vertellen welke mogelijkheden er zijn om samen te werken met de huisartsenpraktijken in de omgeving en welke voordelen het biedt om samen in één gezondheidscentrum gevestigd te zijn.

Zorgadvies Groningen
Zorgadvies Groningen is de regionale ondersteuningsstructuur in Groningen, voorheen Elann/ROS. Zij maakt zich sterk voor goed georganiseerde huisartsenzorg in wijken en dorpen in de provincie Groningen. Ze heeft het voornemen om zes verschillende films te maken. Doel van deze inzet is uiteraard om te zorgen dat er sprake blijft van die belangrijke continuïteit van de huisartsenzorg in Groningen.

Bekijk de eerste twee films op de website.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *