Aankomende huisarts: maak kennis met het Groninger platteland

Aankomende huisarts: maak kennis met het Groninger platteland

Datum: 25 juli 2018

In gebieden met een tekort aan huisartsen valt het niet mee om aanstaande huisartsen geïnteresseerd te krijgen om zich daar te vestigen. Onbekendheid speelt daarbij een grote rol, want zo’n regio heeft vaak veel te bieden. Om te laten zien hoe aantrekkelijk een werkplek kan zijn in de Groninger Ommelanden, organiseert ELANN/ROS op 25 september een busreis voor waarnemers,  hidha’s en aio’s.

De busreis slaat twee vliegen in één klap. De deelnemende waarnemers, hidha’s (huisarts in dienst van een huisarts) en aios’en (arts in opleiding) krijgen op deze manier een goede indruk van de omgeving en maken tegelijk kennis met een variatie aan huisartsenpraktijken. De praktijken op de route zijn namelijk allemaal verschillend georganiseerd. De praktijkhouders lichten zelf aan de deelnemers toe waarom ze de keus hebben gemaakt voor die betreffende praktijkvorm. Tijdens de rondleidingen is  er volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Regiomanager Etty ter Steeg reist mee en vertelt over het beleid van Menzis.

Informatie en inspiratie
Tijdens de rit komen verschillende thema’s aan bod, zoals:

– De patiëntenpopulatie in de regio;
– Ondernemend dokteren op het Groninger platteland;
– Dokteren en praktijkhouden: wat zijn de ervaringen;
– Mogelijkheden voor praktijkovername;
– Ondersteuning voor de nieuwe praktijkhouder.

Daarnaast wordt geoefend met het vinden van een mogelijke duopartner. Dit is alleen bedoeld ter inspiratie, het is niet zo dat de deelnemers een echte overnamewens moeten hebben.

Aanmelden
Omdat de fysieke ruimte van de praktijken op de route beperkt is, is het aantal deelnemers aan de busreis gemaximeerd. Kent u (aankomende) huisartsen die mogelijk geïnteresseerd zijn in deze mogelijkheid Groningen beter te leren kennen? Of heeft u zelf interesse? Klik hier voor meer details en om aan te melden.

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *