Handreiking Zorg- en Welzijnsarrangement

Handreiking Zorg- en Welzijnsarrangement

Datum: 1 maart 2018

Met de handreiking Zorg- en Welzijnsarrangement, ontwikkeld door SIGRA en een aantal leden, kunnen professionals, naasten en vrijwilligers gezamenlijk iemand met een hulpvraag goed ondersteunen. Deze  handreiking bevat tips en tools om samen tot een zorg- en welzijnsarrangement te komen: een afgestemd pakket aan ondersteuning dat aansluit bij de hulpvraag van de persoon in kwestie.

In de tips en tools wordt aangegeven waaraan de professionals, naasten en vrijwilligers kunnen denken bij het bieden van ondersteuning: Hoe regelen we dat zijn of haar tuin onderhouden wordt? Hoe komen ze erachter of degene met hulpvraag in aanmerking komt voor de stadspas? En hoe houden de betrokkenen contact met elkaar en zorgen ze voor goede afstemming?

Leidraad die samenwerking bevordert
De handreiking kan gebruikt worden als leidraad tijdens het eerste gesprek met een persoon met een ondersteuningsvraag en de verschillende hulpverleners, en/of tijdens evaluatie-momenten. Wordt zo’n startgesprek normaal gesproken niet gepland? Organiseer deze dan wel: dit bevordert de samenwerking. Natuurlijk hoeven niet alle vragen doorgelopen te worden: gebruik alleen wat voor de samenwerking relevant is. Randvoorwaarde is de gelijkwaardigheid van alle betrokkenen.

De handreiking biedt de mogelijkheid alle afspraken op papier te zetten in het bijbehorende invulformulier. Zo hebben alle betrokkenen de gemaakte afspraken van het zorg- en welzijnsarrangement op een rij. De handreiking en het formulier kunnen zowel digitaal als uitgeprint worden gebruikt.

SIGRA
SIGRA is het samenwerkingsverband van organisaties en formele netwerken, actief in zorg en welzijn in Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Zaanstreek, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord. In SIGRA zijn circa 100 organisaties verenigd, met samen ruim 130.000 medewerkers.

U kunt hier de Handreiking zorg- & welzijnsarrangement downloaden.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *