ZeelandScan: alle cijfers over gezondheid en leefbaarheid

ZeelandScan: alle cijfers over gezondheid en leefbaarheid

Datum: 23 november 2016

zeelandscan_zorgenzMet de lancering van de ZeelandScan hebben Zeeuwse inwoners en organisaties meer inzicht in cijfers over gezondheid en leefbaarheid in hun dorp of gemeente. Geclaimd wordt dat er geen website is met zo veel cijfers bij elkaar over dorpen en wijken.

Op de ZeelandScan is voor verschillende onderwerpen in één oogopslag te zien hoe het ervoor staat in een dorp, wijk of gemeente. Deze cijfers zijn te vergelijken met andere wijken, gemeenten , regio’s of Zeeland als geheel. De onderwerpen in de ZeelandScan zijn: gezondheid, leefstijl, sociaal netwerk, veiligheid, leren, wonen, werk en inkomen en zorg en welzijn.

Gesprek aangaan en beleidskeuzes maken
De scan is in eerste instantie ontwikkeld voor gemeenten, de provincie en organisaties om betere beleidskeuzes te kunnen maken. Waardoor activiteiten beter aansluiten op een situatie in een dorp of wijk. De kleinere en grotere verschillen in leefbaarheid en gezondheid binnen een gemeente worden inzichtelijk gemaakt met de ZeelandScan. Tegelijk is de scan interessant voor inwoners en ondernemers die iets voor hun wijk of dorp willen betekenen. Voor een gemeente kan de scan een middel zijn om met inwoners, organisaties en ondernemers in gesprek te gaan over de situatie in een dorp of wijk.

screenshot-dashbord-zorg-zeelandscan-161118_yxjfodawedy2m19kx2pwz18vx2fzc2v0l19wdwjsawm_ad95ad53
Met gegevens uit de ROS-Wijkscan

De ZeelandScan is tot stand gekomen door de samenwerking van Zeeuwse gemeenten, de provincie Zeeland, GGD Zeeland, ZB|Planbureau en Robuust. Kennismanager Annet Joustra : “Robuust is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de ZeelandScan. Wij hebben het dashboard mee ontwikkeld en tal van gegeven uit de ROS-Wijkscan aangeleverd. Dat hebben de andere partijen ook gedaan. Samen hebben we nu een zeer bruikbaar instrument dat we de komende jaren doorontwikkelen.”

Meer weten? Neem contact op met Annet Joustra, T 06 83 240990, E a.joustra@rosrobuust.nl.

(Foto Zeeuwse vlag: Yui/Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *