Waardegedreven zorg in de eerste lijn

Waardegedreven zorg in de eerste lijn

Datum: 13 november 2019

Roset, de ROS in Twente heeft een special uitgebracht over waardegedreven zorg, oftewel: ‘Value Based Healthcare’ (VBHC). Waardegedreven zorg is namelijk ook de toekomst voor de eerstelijnszorg. De essentie van VBHC is namelijk: ‘Mensen zoeken geen gezondheidszorg omdat ze behandeling willen; ze willen een betere gezondheid.’  

Kostenreductie in de zorg, dat mag nooit het doel zijn voor de eerstelijnszorg. Zorgprofessionals, verzekeraars en overheid houden elkaar hiermee in de greep. Het doel moet altijd zijn: het verbeteren van de gezondheid van burgers en/of patiënten. Daarom is een zorg-professional een zorgprofessional geworden.

Zes interessante artikelen
Vanuit dit startpunt heeft Roset de zes artikelen over VBHC in de eerstelijnszorg opgesteld. Met steeds een andere insteek. Zoals: wat is er nodig om het veranderproces van de eerstelijnszorg naar een waardegedreven systeem in gang te zetten? Hoe organiseer je de overstap naar waardegedreven zorg binnen een eerstelijnspraktijk? Zorgverzekeraars starten met waardegerichte zorginkoop: welke barrières moeten eerstelijnspraktijken overwinnen?

Vernieuwde website
Alle artikelen zijn geplaatst op de vernieuwde website van Roset.  Ook hier vinden bezoekers veel informatie over VBHC, maar ook staat het aanbod van Roset voor zorgverleners in Twente overzichtelijk en aantrekkelijk aangegeven.

 

(Foto: Pixabay)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *