Masterclass Samenwerken aan Waardegedreven Zorg

Masterclass Samenwerken aan Waardegedreven Zorg

Datum: 16 oktober 2018

De zorg van de toekomst is waardegedreven zorg, ook bekend als Value-Based Healthcare. Waardegedreven zorg staat of valt met goede samenwerking. Niet alleen binnen je eigen organisatie, ook met andere organisaties moet deze soepel verlopen. Essenburgh Training & Advies biedt daarom de masterclass Samenwerken aan Waardegedreven Zorg.

Deze training is bestemd voor bestuurders, managers, afdelingshoofden, professionals en ondernemers in de zorg. Krijg grip op de samenwerking in je praktijk, wijk of regio.

Waarom deze masterclass?
Waardegedreven Zorg in een notendop: de beste zorg tegen de laagste kosten, met een ideaal evenwicht tussen economische, klinische en sociale waarden. Dit realiseren vraagt om teamwork van het hoogste niveau. Het draait om innoveren door samenwerking, om prestatie door relatie.

Daarom is het essentieel de samenwerkingsvraagstukken in jouw organisatie, wijk of regio te overzien. Hoe verloopt de samenwerking binnen de betrokken partijen en tussen hen? Waar zitten de knelpunten? Wat kunnen we hieraan doen?

De zorg anno 2018 is nog sterk versnipperd. Dit maakt effectieve samenwerking niet gemakkelijk. In de masterclass leer je wat er nodig is om deze versnippering tegen te gaan. Je leert samen te werken op een manier die leidt tot optimale uitkomsten in zorg, gezondheid en kosten. Dit doe je aan de hand van het Regenboogmodel.

Programma: theorie én praktijk
De masterclass levert je de nodige theorie, maar bovenal leer je om deze kennis in de praktijk toe te passen.

Op deze dag leer je:
− effectief samenwerken aan betere uitkomsten;
− nieuwe inzichten over je eigen praktijkveld met de Quickscan Waardegedreven Zorg;
− betere samenwerkingsafspraken maken met het Regenboogmodel;
− samenwerkingsbarrières doorbreken;
− een onderbouwde samenwerkingsstrategie te ontwerpen voor Waardegedreven Zorg.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:
− Waardegedreven Zorg
− Triple Aim
− geïntegreerde zorg
− netwerkzorg
− positieve gezondheid

Voor wie?
De masterclass is voor bestuurders, managers, afdelingshoofden, professionals en ondernemers in de zorg. Essenburgh Training & Advies biedt de masterclass ook incompany. Neem contact op voor de mogelijkheden.

De eerstvolgende data voor de eendaagse masterclass zijn:  9 november 2018, 8 februari 2019, 8 maart 2019 en 15 maart 2019. Om je aan te melden voor deze masterclass, of voor de brochure met praktische informatie, zie de site van Essenburgh.

Docenten: Dr. Pim Valentijn en Herman Fijnvandraat.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *