VvAA Collegetour die waarde creëert

VvAA Collegetour die waarde creëert

Datum: 1 juni 2016

collegetour_vvaa_zorgenzVvAA voor Zorgondernemingen organiseert in juni op vijf locaties een Collegetour over waardecreatie door integratie van regionale zorg. “Oftewel, hoe bouw je een businesscase met populatiemanagement: hieraan proberen wij een bijdrage te leveren,” zegt VvAA-consultant Anique Huijnen.

De Collegetour wordt door Anique Huijnen samen met haar collega Jaap Doets en dr. Pim Valentijn georganiseerd. “Pim schets de nationale en internationale ontwikkelingen in de zorg en zoomt in op de elementen die zorgen voor een succesvolle samenwerking. Niet alleen financieel, maar ook in de ogen van zorgverzekeraars en bovenal in de optiek van de patiënten.” Anique vervolgt: “Het verplaatsen en integreren van zorg is actueel. Maar wat betekenen al die termen die daarbij vallen – value based healthcare, 1,5-lijnszorg, substitutie, uitkomstbekostiging, triple aim, shared savings – en hoe krijgen ze concreet waarde voor de zorgonderneming?”

Oefenen
Het kan een zorgonderneming van een huisarts of een specialist zijn, maar ook zorggroepen en gezondheidscentra zijn welkom. “Wie al een case heeft, kan met de direct betrokken deelnemen. Ook zonder concrete case zijn mensen natuurlijk welkom. Wij hebben genoeg voorbeelden achter de hand om te oefenen met het creëren van toegevoegde waarde van een project of samenwerkingsverband. Het helpt als je al weet wat de zorgvraag in een regio is en hoe veel de totale kosten per patiënt bedragen. Zo werken we samen aan een businesscase die ‘zorgverzekeringsproof’ is.”

Inspiratie
Van de ‘zachte’ zorg naar een ‘zakelijk’ zorgmodel voor een populatie in een regio: dat vraagt om een duidelijk stappenplan met praktische handvatten. Anique Huijnen: “In het tweede deel van de avond gaan we echt aan de slag met een integrale businesscase. Dan worden de deelnemers in onze ‘collegebanken’ ingewijd in methodes om doelstellingen voor alle betrokken stakeholders scherp te formuleren, het gezondheidsvoordeel uit te werken en het financieel rendement te bepalen. Dat noemen wij waardecreatie door integratie van regionale zorg voor zowel de eerste als de tweede lijn. Inspiratie om mee te nemen naar de eigen praktijk.”

Data en locaties
13 juni Isala Zwolle
16 juni Maasstad Ziekenhuis, Rotterdam
21 juni Zaans Medisch Centrum, Zaandam
27 juni Medisch Centrum Leeuwarden
30 juni VvAA hoofdkantoor ’t Hart, Utrecht

Tijd
Van 18.30 – 21.00 uur met daarna napraten, borrel en bitterballen.

vvaa_logo_zorgenz

 

Meer informatie over het programma bij Anique Huijnen, E. [email protected] M. 06 12 529592,
Aanmelden via vvaa.nl/zorgondernemingen/collegetour.

 

 

(Foto: Rawpixel.com/Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *