VvAA-Congres Bij uw patiënt op spreekuur

VvAA-Congres Bij uw patiënt op spreekuur

Datum: 14 juli 2016

vvaa_congres_zorgenzHet programma voor het congres op 9 september over patiëntbeleving, staat vast. De VvAA heeft met Machteld Huber van het Institute of Positive Health de ideale topspreker. Na aantrekkelijke workshops besluit ‘patient advocate’ Peter Kapitein, bekend van het boek ‘Ik heb kanker…’, de middag als hij het perspectief van de patiënt verwoordt en uitdraagt. Het is een dag over de toekomst van de zorg, waarin patiëntbeleving en positieve gezondheid centraal staan.

Het congres in Maarssen heeft na Machteld Huber drie TEDx-sessies geprogrammeerd waarin Jaap Bresser (De patiënt maakt het verschil), Thomas Plochg (De geloofwaardige zorgprofessional) en Koos van der Velden (Het systeem gaat op de schop) vanuit hun persoonlijke ervaring het centraal stellen van de patiënt belichten.

Workshops
’s Middags is er in twee rondes keuze uit acht interactieve workshops.
– Daarin pleit Nicky Narraina voor het benutten van de feedback van de patiënt.
– Aad Francissen spreekt als ontwikkelaar van het feedbackinstrument ‘Menselijke Maat’ over het inzichtelijk maken van de meest basale cliëntervaring; hij wil welbevinden tot uitgangspunt van zorg en welzijn maken.
– Docent Mindfulness Barbara Doeleman laat in haar workshop over Mindfulness en positieve gezondheid de deelnemers kennis maken met oefeningen en geeft aan bij welke indicaties mindfulnesstraining een goede interventie kan zijn.
– Samen één in Feijenoord staat voor de succesvolle aanpak van multiproblematiek, gepresenteerd door Mieke Reynen.
– In een andere workshop gaat Hans Nederlof, huisarts en bedenker van de e-health communicator, in op implementatie van e-health voor anderstaligen en laaggeletterden.
– Technologie en de patiënt: virtual reality?! Dat is de vraag die Richard van Tilborg van Ordina Smart gaat beantwoorden.
– Als zorgverlener te gast in het leven van de patiënt, is het uitgangspunt voor een workshop van Wilco van Renselaar over het Persoonlijk GezondheidsDossier in de eerste lijn.
– In Serious gamen: ontsnap uit de ‘patient-based’ escape room. Dat lukt alleen als de zorgverlener samenwerkt in het belang van de patiënt. Deze workshop wordt begeleid door medewerkers van GSK.

Organisatie: VvAA voor Zorgondernemingen. Datum: 9 september 2016. Tijd: 10.00 – 16.00 uur. Locatie: InnStyle in Maarssen. Inschrijven via deze link.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *