Veel voorstanders van alternatieve geneeswijzen

Veel voorstanders van alternatieve geneeswijzen

Datum: 24 juni 2019

Menig zorgverleners zal bij dit bericht zijn wenkbrauwen fronsen. Want: een kwart van alle volwassen Nederlanders hecht net zoveel waarde aan alternatieve geneeswijzen als aan reguliere geneeswijzen. En bijna 40 procent vindt dat sommige alternatieve geneeswijzen in het basispakket behoren en dan met name de acupuncturist, de chiropractor en de homeopaat.

Ter geruststelling: ze bedoelen niet de kwakzalvers. Een goede opleiding zien de meeste mensen als een vereiste. De meerderheid, namelijk 80 procent, vindt dat alternatieve genezers een diploma moeten hebben: een artsendiploma of een diploma voor alternatief genezer. Slechts nog geen 10 procent vindt een diploma niet belangrijk. Onderzoek naar alternatieve behandelingen vindt men ook van belang en bijna driekwart vindt dat de overheid daaraan moet meebetalen.  Dit blijkt uit het Onderzoek Belevingen 2018 van het CBS.

Tevreden
Vrouwen bezoeken vaker een alternatieve genezer. Degenen die alternatieve genezers bezoeken zijn over het algemeen goed over hen te spreken. Gemiddeld geven zij hun genezer een 7,9 als waarderingscijfer. Mensen bezochten vooral de osteopaat, de chiropractor en de acupuncturist.

Ook in basisverzekering
Alternatieve geneeskunde zit op dit moment alleen in (sommige) aanvullende verzekeringen, niet in het basispakket.  Los van de gevolgen voor de premie, vindt vier op de tien volwassen vergoeding voor alternatieve geneeskunde wel thuishoren in de basisverzekering.

 

(Foto: Pixabay)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *