Thuisarts.nl heeft nu ook informatie over psychische aandoeningen

Thuisarts.nl heeft nu ook informatie over psychische aandoeningen

Datum: 2 november 2018

ggz_in_huisartsenpraktijk_zorgenzDe NHG-publiekswebsite Thuisarts.nl is afgelopen jaar uitgebreid met patiëntinformatie over de meest voorkomende psychische aandoeningen. Deze informatie is gebaseerd op de nieuwe zorgstandaarden en generieke modules van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling ggz.  

De nieuwe ggz-zorgstandaarden zijn primair bedoeld voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Door deze informatie door te vertalen naar Thuisarts.nl hebben zowel de professional als de patiënt beschikking over dezelfde betrouwbare basisinformatie.

Uitbreiding bestaande informatie
Veel ggz-patiënten beginnen het zorgtraject via een huisarts. Voor gebruikers van Thuisarts.nl betekent dit een uitbreiding van de bestaande informatie. Voorheen hield dit op bij een doorverwijzing buiten de NHG-standaarden. Nu is er ook informatie te vinden over het vervolgtraject binnen de ggz.

Voorbeelden
Een paar relevante nieuwe onderwerpen die gebaseerd zijn op ggz-zorgstandaarden en generieke modules zijn: angst bij kinderen, sociale angst, psychische klachten bij ouderen en angststoornis.

Thuisarts geïntegreerd op kiezenindeggz.nl
Vanaf deze maand is de website kiezenindeggz.nl in de lucht. Dit platform biedt patiënten een overzicht van zorgaanbieders en behandelaren. Ook op deze website zijn teksten van Thuisarts.nl geïntegreerd. Deze teksten worden automatisch ingeladen en zijn hiermee dus altijd actueel.

 

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *