Thuisarts.nl nu ook beschikbaar via BeterDichtbij

Thuisarts.nl nu ook beschikbaar via BeterDichtbij

Datum: 29 mei 2018

De gezondheidsinformatie van Thuisarts.nl is vanaf nu ook beschikbaar via de digitale dienst BeterDichtbij. Patiënten en artsen die via BeterDichtbij met elkaar communiceren, kunnen in hun gesprek in de BeterDichtbij app nu ook gemakkelijk en veilig de onafhankelijke informatie van Thuisarts.nl uitwisselen. Met deze uitbreiding van BeterDichtbij is de waardevolle informatie van Thuisarts.nl beschikbaar voor alle deelnemende huisartspraktijken, ziekenhuizen en hun patiënten.

De informatie over aandoeningen is eenvoudig op te roepen en uit te wisselen binnen zowel de app als het achterliggende webplatform voor zorgverleners.

Bekijk in de video hoe dit werkt

Thuisarts.nl wordt maandelijks twee miljoen keer bezocht door mensen met vragen over hun gezondheid en is daarmee de grootste onafhankelijke website voor gezondheidsinformatie in Nederland.

Informatie nu ook ontsluiten via ziekenhuizen
De website Thuisarts.nl, ontwikkeld op initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), breidt de laatste tijd ook uit met medisch specialistische informatie. Met de samenwerking met BeterDichtbij is de nieuwe specialistische informatie gericht op behandelingen in het ziekenhuis ook makkelijker te delen met patiënten. Ton Drenthen, programmaleider Thuisarts.nl bij het NHG: “Deze app gaat er hopelijk voor zorgen dat specialisten de informatie van Thuisarts.nl gaan gebruiken ter ondersteuning van de voorlichting aan hun patiënten. Dit is een belangrijke stap om de betrouwbare gezondheidsinformatie die al door bijna alle huisartsen wordt gebruikt ook te ontsluiten via ziekenhuizen.”

Gemak en service
“Het opnemen van de Thuisarts.nl-content binnen BeterDichtbij past bij onze visie van gemak en service,” vertelt Godfried Bogaerts, directeur BeterDichtbij. “Artsen geven nu al aan dat steeds meer patiënten beter voorbereid op consult komen door BeterDichtbij. Kleine vragen zijn al eerder digitaal gesteld en het gesprek aan tafel kan gaan over de grote zaken. Met de toevoeging van Thuisarts.nl binnen BeterDichtbij, zetten we weer een volgende stap.”
Samen met de zorgsector en op basis van het gedrag van de gebruikers wordt BeterDichtbij continu doorontwikkeld. BeterDichtbij onderzoekt momenteel slimme koppelingen met het EPD en HIS en dit jaar vinden meer uitbreidingen van de dienst plaats.

Contact en betrouwbare informatie
De informatie van Thuisarts.nl is gebaseerd op de bestaande wetenschappelijke richtlijnen voor huisartsen en medisch specialisten. Huisartsen en ook steeds meer medisch specialisten gebruiken de informatie tijdens consulten of verwijzen patiënten ernaar. Daarmee kunnen patiënten informatie over bijvoorbeeld een diagnose nog eens rustig nalezen.
BeterDichtbij maakt tevens gemakkelijk en veilig contact tussen arts en patiënt mogelijk. De dienst is op initiatief van de Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ) ontwikkeld. Sinds 1 januari 2018 is BeterDichtbij voor alle zorgorganisaties in Nederland beschikbaar. Binnen ongeveer 1,5 jaar zijn 12 ziekenhuizen en meerdere huisartsenpraktijken aangesloten op BeterDichtbij.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *