Sportakkoord: iedereen plezier in bewegen

Sportakkoord: iedereen plezier in bewegen

Datum: 3 juli 2018

Ruim 700 extra buurtsportcoaches, verhoging van de onbelaste vrijwilligersvergoeding van €1500 naar €1700 euro per jaar, €87 miljoen aan subsidie voor sportverenigingen die investeren in accommodaties, een nieuwe code goed sportbestuur en beweegprogramma’s voor kinderen onder de 6 jaar. Zie hier een greep uit het sportakkoord.

Dit akkoord heeft minister Bruno Bruins gesloten met de sport, gemeenten en maatschappelijke organisaties en bedrijven. Het is de eerste keer dat zoveel partijen zijn samengebracht om sportief Nederland te laten verenigen.

Iedereen moet  in een veilige en gezonde omgeving plezier in sport kunnen hebben, zonder belemmeringen. Om dat mogelijk te maken investeert de overheid jaarlijks ruim 400 miljoen euro. Ook alle bij het sportakkoord betrokken partijen betalen mee om de ambities te realiseren.

Vijf deelakkoorden
Het nationaal sportakkoord bestaat uit vijf deelakkoorden.
1) Inclusief sport en bewegen
Iedere Nederlander moet een leven lang kunnen sporten en bewegen, belemmeringen worden daarom weggenomen. Er komen meer buurtsportcoaches die sporters bij kunnen staan.
2) Van jongs af aan vaardig in bewegen
Spelen en bewegen is minder vanzelfsprekend geworden in het dagelijks leven van kinderen. De motorische vaardigheden van kinderen worden daarom verbeterd. Beweegprogramma’s voor kinderen onder de zes jaar dragen daaraan bij.
3) Duurzame Sportinfrastructuur
We willen in Nederland kunnen beschikken over een goed werkende, duurzame sportinfrastructuur. Daarvoor komt er een subsidieregeling voor verenigingen.
4) Vitale aanbieders
We willen aanbieders van sport en bewegen toekomstbestendig maken. Verenigingen krijgen ondersteuning bij het opzetten van hun integriteitbeleid, zodat sport leuk en veilig is op en om de sportvelden.
5) Positieve Sportcultuur
Sporten moet leuk zijn, veilig, eerlijk en zorgeloos. Daar zorgen we met elkaar voor. Om het vrijwilligerswerk aantrekkelijker te maken in de sport, gaat de onbelaste vrijwilligersvergoeding omhoog van 1500 naar 1700 euro.

Van startpunt naar verder
Het sportakkoord is het startpunt. Het kan iedereen helpen om alle Nederlanders plezier in sporten en bewegen te laten ervaren. Kijk voor meer informatie over het sportakkoord op de website allesoversport.nl

 

(Foto: Shutterstock)

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *