Selfcare wil € 50.000 ophalen met crowdfunding

Selfcare wil € 50.000 ophalen met crowdfunding

Datum: 13 januari 2017

selfcare_jeroen_cornelissen_tom_segers_zorgenzJeroen Cornelissen en Tom Segers, de initiatiefnemers van het online gezondheidsplaform Selfcare, willen via crowdfunding geld ophalen om hun initiatief van een eigen gezondheidsportaal verder te perfectioneren. Ze hopen 50 duizend euro te verwerven.

In een interview op ZorgenZ begin dit jaar vertelde het tweetal over hun ervaringen met hun start-up. Selfcare verzamelt voor gebruikers alle data die via devices zijn verkregen, en geeft daarop feedback. Het portaal stelt mensen in staat hun gezondheid te monitoren. Het geeft hen inzicht in hun gedrag en de invloed die dat heeft op hun gezondheid. De aanleiding voor hun initiatief vormde het gebrek aan aandacht voor preventie in de gezondheidszorg aan de ene kant, en de opkomende mogelijkheden om daarop individueel niveau (wel) iets aan te kunnen doen aan de andere kant.

Effectiviteit van preventie krijgt weinig prioriteit
“De effectiviteit van goede preventie ten aanzien van je gezondheid is onomstreden, maar krijgt op een of andere manier nog steeds weinig prioriteit. Daar doet Selfcare iets aan: de mogelijkheid om individuen te helpen met het verbeteren van hun gezondheid en ziekte te voorkomen is de belangrijkste aanleiding geweest om Selfcare te ontwikkelen, samen met artsen, psychologen en wetenschappers”, aldus Jeroen Cornelissen.

Zorg nog ver verwijderd van ‘de klant centraal stellen’
“Iedereen claimt de ‘de klant centraal te stellen’, maar in de zorg zijn we er nog ver van verwijderd: apps van verschillende leveranciers van wearables, een portaal van het ziekenhuis, eentje van de huisarts, weer een van het huisartsenlaboratorium en ook een eigen Persoonlijk Gezondheidsdossier. Selfcare bouwt een platform waarvan de gebruiker de eigenaar is (ook van de data) en de deelnemer bepaalt op welke manier hij zijn gezondheid wilt monitoren, mogelijk in combinatie met de eigen huisarts.” Selfcare biedt een omgeving waar mensen alle voor hen relevante data over hun gezondheid op één plek geautomatiseerd bij elkaar kunnen brengen en aanvullen. Deze informatie krijgt binnen Selfcare een persoonlijke context, waardoor gebruikers echt inzicht in hun eigen, persoonlijke gezondheid krijgen.

Word onderdeel van deze start-up
Cornelissen en Segers willen hun eigen gezondheidsportaal verder perfectioneren. Daarom zijn ze een crowdfunding campagne begonnen. Deze wordt georganiseerd door My Micro Invest (MMI) te Brussel. Al met € 100 is het werk te ondersteunen. Een inbreng wordt gebundeld met die van andere micro-investeerders in MMI-Finance; Selfcare ontvangt van MMIF geen bericht over de personen die wel/niet hieraan meedoen (privacy). MMIF is een financieel erkende instelling. MMIF vertegenwoordigt alle participaties als aandeelhouder van Selfcare. Jeroen Cornelissen roept op: “Word zelf onderdeel van een start-up met nu al een bewezen trackrecord en met de ambitie om de gezondheidszorg ook van jou te maken. Ook over de landgrenzen heen!”

Wil je meer inzage krijgen in wat Selfcare is en wat het te bieden heeft, kijk dan hier (het proces van inschrijven en betalen verloopt eenvoudig).

Ga hier naar Selfcare.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *