Selfcare: de persoonlijke gezondheidscoach

Selfcare: de persoonlijke gezondheidscoach

Datum: 12 oktober 2015

logo_selfcare_zorgenzMaandag 12 oktober 2015 om 15.00 uur is Selfcare4me.com geopend. Een platform dat voor de deelnemers alle data die via sensoren zijn verkregen, integreert, waardoor mensen een beter zicht op hun gezondheid kunnen krijgen en beter voor zichzelf kunnen zorgen. Alle data zijn en blijven van de klant. Selfcare is een initiatief van Jeroen Cornelissen en Tom Segers.

Hoe zou het zijn als we meer mogelijkheden zouden krijgen om onze gezondheid te meten? Hoe zou het zijn als we gebruik zouden kunnen maken van het groeiend aantal Wearables die de meest uiteenlopende lichaamswaarden kunnen meten, tegen een almaar dalende prijs? Wat zou er gebeuren als we die combineren met de medische inzichten van onze tijd, om ze op onze persoonlijke, unieke maat toe te aanpassen? Wat kunnen we dan over onszelf ontdekken, omdat we met onze neus, oren, ogen, mond, handen en gevoel niet alles kunnen waarnemen wat zich in ons lichaam afspeelt? Waarom moet ik eerst ziek worden, voordat iemand anders zich zorgen gaat maken over mijn gezondheid? Heb ik eigenlijk zelf wel voldoende interesse in mijn gezondheid? Deze vragen speelden in de hoofden van Jeroen Cornelissen en Tom Segers toen ze besloten Selfcare op te richten.

Bewaken van de gezondheid
Ze wilden een platform maken waarmee mensen beter zicht op hun eigen gezondheid kunnen krijgen en beter voor zichzelf kunnen zorgen. Het moet eenvoudig worden, op de achtergrond werken en simpel in het gebruik en bruikbaar zijn voor jong en oud. Vooral voor de ouder wordende mens, want met het verstrijken van de jaren nemen de mogelijkheden af en neemt de kans op een ziekte of aandoening toe. Dát die ziekte komt, is vaak niet te voorkomen, de wijze waarop die zich uit kunnen we wel meestal uitstellen. Door eigen continue metingen van lichaamseigenschappen met reeds op de markt aanwezige sensoren, begeleidt Selfcare haar klanten bij het bewaken van die gezondheid. Voor de ‘persoonlijke gezondheidscoach’ is de belangrijkste regel: de door de klant gegenereerde data zijn en blijven van die klant. Alleen de klant bepaalt wat daarmee gaat gebeuren: hij behoudt het voor eigen gebruik of stelt het ook aan anderen ter beschikking. Selfcare wordt bijgestaan door gerenommeerde organisaties als het Rathenau Instituut, de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit van Tilburg.

In de proefperiode van een maand is Selfcare4me.com volledig gratis. Daarna is er keuze tussen het Selfcare Basis abonnement van € 4,50 p. mnd. en een binnenkort uit te brengen professioneel Selfcare Basis Plus abonnement van € 13,90 p. mnd.

video_selfcare_zorgenzGa HIER naar de introductievideo.

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *