Rinda den Besten wordt zorgambassadeur

Rinda den Besten wordt zorgambassadeur

Datum: 9 oktober 2014

rinda_den_bestenLOKALE AANPAK GEZONDHEIDSACHTERSTANDEN – Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) benoemt Rinda den Besten als zorgambassadeur van de lokale aanpak van gezondheidsachterstanden. Den Besten heeft grote bestuurlijke ervaring als voorzitter van de Primair Onderwijs raad en voormalig wethouder van Utrecht . Zij weet, aldus het persbericht van VWS, van aanpakken rond het verbeteren van gezondheid en welzijn in wijken.

Als zorgambassadeur zal zij overal in het land praktisch advies geven, betrokken organisaties bij elkaar brengen zodat ze van elkaar kunnen leren, goede voorbeelden onder de aandacht brengen en nog veel meer. Rinda den Besten: “Ik wil vooral anderen inspireren met mijn eigen ervaringen uit Utrecht, maar ook met ervaringen van andere gemeenten. Samen bereik je meer. Als gemeenten samenwerken met partijen en bewoners in de wijk wordt 1 + 1 = 3.”

Via een stimuleringsprogramma krijgen gemeenten de komende vier jaar advies op maat en ondersteuning bij de lokale aanpak van gezondheidsachterstanden. Het programma ‘Gezond in…’ richt zich in eerste instantie op gemeenten met wijken met de grootste achterstanden. Het programma is in juni van start gegaan. Vanaf 2014 is € 10 miljoen per jaar via de decentralisatie-uitkering Gezond in de Stad (GIDS) beschikbaar. Per januari 2015 wordt daar jaarlijks € 10 miljoen aan toegevoegd.

(Foto: PO-raad)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *