Doe mee met e-healthweek: 20 t/m 26 januari 2018

Doe mee met e-healthweek: 20 t/m 26 januari 2018

Datum: 14 augustus 2017

e-healthweek 2018Het ministerie van VWS en ECP Platform voor InformatieSamenleving organiseren voor de tweede maal een e-healthweek. Deze vindt plaats van 20 t/m 26 januari 2018. Doel is om zoveel mogelijk Nederlanders in contact te brengen met e-health. Daarvoor hebben de organisatoren partners nodig. Doet u mee?

Met e-health, zeg maar: digitale ondersteuning in de zorg, krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en tevens krijgen ze meer inzicht in hun gezondheid. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen. De e-healthweek moet daarin verandering brengen. Het is van belang om e-health voor iedereen toepasbaar te maken. Dit kan door mogelijkheden te demonstreren, kansen te creëren en verbindingen te leggen. Daarvoor zijn partners noodzakelijk die willen meewerken aan deze week door de mogelijkheden te tonen.

Doe ook mee
De organisatoren doen daarom een oproep aan zorginstellingen, organisaties, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, patiëntenplatforms, ouderenbonden enz. enz. om zich aan te melden als partner. Dat kan via verschillende activiteiten: van innovatielabs, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops. Alles is mogelijk tijdens de e-healthweek.
Een aanvullend idee is om per ziektebeeld te laten zien welke rol digitale zorg kan spelen. Bijvoorbeeld de mogelijkheden met e-health voor longartsen of in de diabeteszorg.

Partnerbijeenkomst
Om nader kennis met elkaar te maken, ideeën uit te wisselen en samenwerkingspartners te vinden wordt op donderdag 28 september 2017 een partnerbijeenkomst georganiseerd in Utrecht. Bezoek voor meer informatie en het aanmeldformulier de website  www.ehealthweek.net.

Inspiratie #EHW17
De eerste e-healthweek vond plaats in januari 2017. Dit was direct een groot succes. Bijna 250 partners organiseerden meer dan 100 activiteiten, voor 14.000 bezoekers door heel Nederland. Haal inspiratie uit de videocompilatie van ruim 3 minuten. Of bekijk de infographic met figs and figures en enkele highlights.

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *