Huisartsencoöperatie zet in op e-health

Huisartsencoöperatie zet in op e-health

Datum: 17 augustus 2017

regionaal_ehealth_platform_zorgenzOnlangs is de Coöperatie van Innoverende Huisartsen in E-health opgericht. Afgekort, jawel: C.I.H.E. Dit samenwerkingsverband van huisartsen wil de mogelijkheden op het gebied van digitale zorginnovaties onder de aandacht brengen. “De tijd van praten moet maar eens voorbij zijn”.

‘De Coöperatie van Innoverende Huisartsen E-Health laat de zorgconsument zien dat digitale zorgtechnologie wél toegankelijk, schaalbaar en betaalbaar is.  C.I.H.E wil dat alle Nederlanders online de mogelijkheid krijgen tot een videoconsult met de eigen huisarts, waarnemer of huisartsenpost, maar ook online toegang heeft tot geregistreerde gezondheidsinformatie’, zo staat op de website-in-wording van C.I.H.E. (dat dus met puntjes wordt geschreven).

Versnelling van e-health
Initiatiefnemers zijn de huisartsen Felix van der Wissel (landelijk bekend als tv-arts dokter Felix), Mehrzad Nasseri en Marten Berghuis. Volgens hen is de oprichting van een coöperatie nodig omdat het te traag gaat met de invoering van e-health. Ze willen bestaande en in ontwikkeling zijnde platforms, standaarden en regulering zo snel mogelijk geëffectueerd krijgen. De oprichters wijzen op initiatieven als MedMij, waarbinnen op basis van algemene standaarden de uitwisseling van patiëntgegevens veel eenvoudiger moet plaatsvinden. De drie huisartsen streven via C.I.H.E. ook een goede bescherming van privacy van gebruikers na, evenals beveiliging van informatie in een betrouwbare en functionerende omgeving.

E-healthweek 2018
Dit streven past bij de inzet van het ministerie van VWS en ECP Platform voor InformatieSamenleving om zoveel mogelijk Nederlanders in contact te brengen met e-health. Daartoe organiseren deze partijen voor de tweede maal een e-healthweek, van 20 t/m 26 januari 2018.

Goede voorbeelden gevraagd
De organisatoren zijn op zoek naar partners die hun eigen mogelijkheden op het gebied van e-health laten zien. ZorgenZ heeft hierover eerder gepubliceerd. Wilt u meedoen, dan bent u van harte welkom op een partnerbijeenkomst, op 28 september a.s. in Utrecht. Bezoek voor meer informatie en het aanmeldformulier de website  www.ehealthweek.net.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *