Doe ook mee met de e-healthweek 2019

Doe ook mee met de e-healthweek 2019

Datum: 28 november 2018

Met digitale ondersteuning in de zorg, ofwel e-health krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met een zorgverlener, het digitale dossier, patiëntenportals, online een recept vernieuwen, sporten met een trainings-app, monitoren op afstand, videoconsult van de huisarts met een specialist enz. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen.

Daarom organiseren ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en een aantal hoofdpartners* van 21 t/m 26 januari 2019 de e-healthweek. Een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Organiseer een activiteit 
De ambitie? E-health voor iedereen toepasbaar maken door mogelijkheden te demonstreren, kansen te creëren en verbindingen te leggen om gezamenlijk actie te ondernemen. Ook u kunt invulling geven aan deze week.
Alle partijen die willen laten zien wat e-health is en hoe het werkt zijn van harte uitgenodigd zich als partner aan te melden: zorgprofessionals, (thuis)zorginstellingen, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, gemeenten, patiëntenplatforms enz. Dat kan via verschillende activiteiten: alles is mogelijk.

Patients Included
Tijdens de e-healthweek staan de patiënten/cliënten/gebruikers van zorg centraal, want dit is uiteindelijk de doelgroep waar e-health zo waardevol voor kan zijn. Daarom de oproep aan alle partners van de e-healthweek om deze doelgroep actief te betrekken bij hun activiteiten.

Activiteitenkalender
De website www.ehealthweek.net is het centrale punt van de e-healthweek 2019. Hier kunt u zich aanmelden. Deelnemers organiseren onder het logo van de e-healthweek verschillende activiteiten gericht op de eigen doelgroepen. Er is dus niet 1 centrale plaats waar de e-healthweek plaatsvindt. De activiteiten variëren van communicatiemomenten en –middelen gericht op bewustwording tot bijeenkomsten om kennis te delen. Iedereen kan kosteloos gebruikmaken van de uitingen van de e-healthweek, zoals banners.

 

*Hoofdpartners zijn: ministerie van VWS en EZK, ZonMw, Zorgverzekeraars Nederland, ICT-Health, Zorg van NU en Health Holland.

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *