MedMij vraagt feedback op ontsluiten huisartsgegevens

MedMij vraagt feedback op ontsluiten huisartsgegevens

Datum: 6 maart 2018

Nictiz ontwikkelt voor MedMij producten om in één omgeving informatie-uitwisseling tussen zorgprofessionals en patiënten mogelijk te maken. MedMij vindt het belangrijk dat dit proces transparant is en aansluit op de wensen van het veld. Daarom kan iedereen feedback te geven via ‘Openbare Consultatie’. De functionele specificaties voor het ontsluiten van huisartsgegevens staan tot 28 maart in openbare consultatie.  

MedMij streeft er naar dat patiënten dit jaar nog via een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) hun medische gegevens in het dossier van de huisarts kunnen raadplegen. De basis voor deze set van gegevens is de richtlijn ‘Online inzage in het H-EPD door patiënt’, ontwikkeld door NHG en Patiëntenfederatie Nederland. Deze richtlijn beschrijft de basisafspraken over het delen en omgaan met medische informatie. Dit sluit naadloos aan op het adagium van MedMij: ‘het is raar dat je als patiënt niet bij je gegevens kunt’.

‘Het is raar dat je als patiënt niet bij je gegevens kunt’

Negen informatiegebieden beschikbaar voor digitale uitwisseling
Op grond van deze richtlijn zijn 9 informatiegebieden gedefinieerd, die beschikbaar zijn voor digitale uitwisseling. Voorbeelden van informatiegebieden zijn actuele episodes, het actuele medicatieoverzicht en mogelijke medicatie-overgevoeligheid. Deze gegevens is met experts uit het veld functioneel gereed gemaakt om te ontsluiten naar PGO’s, zodat patiënten ze kunnen raadplegen. De technische specificaties volgen in de loop van april 2018.

​Denkt u mee?
De specificaties voor het ontsluiten van huisartsgegevens zijn beschikbaar voor openbare consultatie. MedMij nodigt betrokkenen van harte uit om feedback te geven. Dit kan tot en met 28 maart 2018. Op de consultatiepagina van de MedMij-website staat een overzicht met links naar de specificaties. Tevens staat erin vermeld hoe u uw reviewcommentaar achter kunt laten in de reviewtool en de bijbehorende feedbackprocedure.

​Meer informatie
Voor vragen over de standaarden van het MedMij-stelsel, kunt u contact opnemen via standaarden@medmij.nl.

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *