Eerstelijnsinitiatieven genomineerd voor Value-Based Health Care Prize

Eerstelijnsinitiatieven genomineerd voor Value-Based Health Care Prize

Datum: 12 maart 2018

Van de twaalf genomineerde initiatieven voor de Value-Based Health Care Prize 2018 zijn er twee uit de eerste lijn. De jury was positief verrast met het aantal eerstelijnsinitiatieven die zich hebben aangemeld.

Value Based Health Care of, zoals het in het Nederlands wordt genoemd, waardegedreven zorg, houdt in dat zorgverleners niet alleen kijken naar wat de meest effectieve behandeling is, maar ook rekening houden met het perspectief van de patiënt. VBHC gaat namelijk uit van het verhogen van de patiëntwaarde door betekenisvolle zorg te leveren. Doel is dat zorgprofessionals stilstaan bij betekenisvolle zorg vanuit patiëntenperspectief en bij de kwaliteit van leven van de patiënt.
“Implementatie van Value-Based Health Care (VHBC) in de eerstelijnszorg is ingewikkelder, omdat de eerstelijnszorg vaak wordt geconfronteerd met vage klachten en multi-morbiditeit”, aldus prof. dr. Fred van Eenennaam van het Value-Based Health Care Center Europe.

Twee Nederlandse eerstelijnsinitiatieven
Twee innovatieve eerstelijnsinitiatieven zijn genomineerd voor de VBHC Prize. De een richt zich op het verbeteren van de gezondheid en zelfcontrole van diabetes 2 patiënten. Het andere initiatief is een samenwerking tussen eerste- en tweedelijns instellingen om de zorg en kwaliteit van leven van COPD patiënten te verbeteren.

De internationale jury, bestaande uit onder andere ElisabethTeisberg en Robert Kaplan, laat weten erg onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit van alle ingezonden VBHC-initiatieven. Ook prijst de jury Nederland als koploper van value based healthcare.

VBHC Prize Event
De VBHC Prize 2018 wordt op 26 april tijdens het Vbhc Prize Event 2018 uitgereikt aan het meest inspirerende vbhc-initiatief. Daarnaast worden er ook drie Vbhc Excellence Awards uitgereikt aan zorginitiatieven met een sterke focus op Patient Outcomes, Collaboration en Cost-Effectiveness.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *