Is het een oorprop of heeft u last van gehoorverlies? Doe gratis een online hoortest

Is het een oorprop of heeft u last van gehoorverlies? Doe gratis een online hoortest

Datum: 26 november 2020

Een oorprop kan ervoor zorgen dat je tijdelijk minder hoort. In principe is dit geen probleem en verdwijnt dat vanzelf weer. Het kan ook zijn dat er meer aan de hand is en de huisarts het oor uit moet spuiten of dat je naar een Kno-arts moet om het schoon te laten maken.

Hoor je daarna nog steeds slecht? Dan is het tijd voor een gratis online gehoortest. Dit kun je eenvoudig doen op de website van een audicien. Een gehoortest online doen, kan het beste doen in een stille omgeving. Achtergrondgeluiden kun je dan het beste proberen te vermijden. Dit kan hinderlijk werken en een verkeerd beeld geven van je gehoor.

Om een gehoorapparaat aan te schaffen is een gehoortest online doen niet voldoende. Het geeft wel een indicatie hoe het met je gehoor gesteld is. Heb je na het doen van de test het idee dat je gehoor achteruit is gegaan?

Maak dan een afspraak met een gekwalificeerde audicien voor een uitgebreide gehoortest. Een goede audicien is gediplomeerd en heeft het stichting audicienregister keurmerk (StAr).

Verschillende hoorapparaten

Gehoorapparaten zijn er in allerlei verschillende soorten verkrijgbaar. De meest bekende zijn de hoorapparaten waarbij het kastje achter het oor zit. Dit zijn ook de meest geavanceerde gehoorapparaten.

Ook als je een bril op hebt, is dit een prima oplossing voor je gehoorproblemen. Een voordeel is dat deze hoorapparaten wat minder kwetsbaar is voor oorsmeer en vocht.

Onzichtbare hoorapparaten

Wil je liever een hoorapparaat dat bijna onzichtbaar is? Dan kun je nadenken over de optie het gehoorapparaat geheel in je oor te plaatsen. Dit wordt exact op maat gemaakt voor jouw oren. Dit gehoorapparaat past zichzelf automatisch aan het omgevingsgeluid aan. Je stopt het in je oor en hebt er verder geen omkijken naar.

Het kan wel wat lastig zijn het in je oor te stoppen, omdat het heel klein is. Dat is wel iets om van tevoren bij stil te staan.

Aanschafkosten van gehoorapparaten

Om een kwalitatief goed gehoorapparaat aan te schaffen, moet je al snel aan honderden euro’s denken. De verzekering vergoedt 75%, maar dit geldt meestal niet voor de premium toestellen. De premium apparaten bieden je de meest natuurlijke geluidservaring.

Ze zijn ook vaak voorzien van bluetooth, zodat je ze met je smartphone kunt bedienen. De audicien kan je uitgebreid informeren over de kosten en de mogelijkheid tot gespreid betalen en eventueel belastingvoordeel.

Gerelateerde berichten

Author: Redactie

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *