Ding mee naar Het Beste Zorgidee

Ding mee naar Het Beste Zorgidee

Datum: 15 september 2017

Wie heeft Het Beste Zorgidee van 2017? ONVZ daagt Nederland voor de tiende keer uit om mee te denken over hoe de zorg beter kan. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10.000 euro om het ingezonden idee daadwerkelijk te realiseren.

Iedereen heeft wel ideeën om de zorg beter te maken, niet alleen wetenschappers en deskundigen. ONVZ Zorgverzekeraar, initiatiefnemer van Het Beste Zorgidee, nodigt heel Nederland uit om mee te denken over hoe de zorg beter kan. Iedereen kan ideeën insturen via de website van Het Beste Zorgidee. De inzending moet wel een wezenlijke bijdrage leveren aan de zorg en deze moet goed toepasbaar zijn.

Jury
De jury kiest de drie meest innovatieve inzendingen. Vervolgens kan het Nederlandse publiek het allerbeste idee kiezen. De winnaar krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om het idee te realiseren. Het Beste Zorgidee is een wedstrijd waar juist patiënten, consumenten en zorgverleners wordt gevraagd mee te denken over hoe de zorg beter kan. De zorginnovatiewedstrijd is een initiatief van zorgverzekeraar ONVZ, dat mede op deze manier de zorg beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker wil maken.

In de afgelopen jaren werden duizenden innovatieve ideeën ingestuurd. De winnaars van de afgelopen jaren staan vermeld op de site. Zo won vorig jaar huisarts Karin Groeneveld uit Lemmer met haar idee voor de Yoho-app. De Yoho-app brengt jongeren die een bijbaantje zoeken en hulpbehoevende ouderen samen, als een moderne versie van het heitje-voor-kwarweitje.

Meedingen
Wil je meedingen naar deze prijs? Vul dan voor 11 oktober a.s. het formulier in. Vermeld daarbij zo concreet mogelijk voor wie het idee bedoeld is, wat het inhoudt en wat het positieve effect vandit idee kan zijn. Sta ook stil bij de haalbaarheid: beschrijf bijvoorbeeld hoe de uitvoering daadwerkelijk tot stand kan komen – wie en wat is daarvoor nodig?

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *