Helft gemeenten wil gaan werken met Positieve Gezondheid

Helft gemeenten wil gaan werken met Positieve Gezondheid

Datum: 5 november 2018

Welke gemeenten willen er aan de slag met Positieve Gezondheid? Het blijkt dat de helft van de gemeenten dit van plan is. Zij noemen het concept Positieve Gezondheid in hun gezondheidsnota. Dat blijkt uit een inventarisatie van het onderzoeksbureau iresearch.

Positieve Gezondheid is in opmars. Steeds meer organisaties, gemeenten en bedrijven zien het belang in van de zienswijze van het concept. Een aantal gemeenten werkt momenteel aan een nieuwe versie van hun nota, dus het aantal dat Positieve Gezondheid erin opneemt, kan nog stijgen.

Limburg en Zeeland voorop
In de nota’s van gemeenten in de provincie Limburg (79%), Zeeland (77%) wordt Positieve Gezondheid het vaakst opgenomen. Het minst is dat het geval in Flevoland (17%). In de gemeenten in de GGD-regio’s Kennemerland, Zuid-Limburg en Zuid-Holland-Zuid wordt het concept in elke nota genoemd.
Opvallend is dat in Drenthe niet bekend is of Positieve Gezondheid aan bod komt in de nota’s.

Bewustzijn van anders nadenken over gezondheid
Wanneer Positieve Gezondheid in de gemeentelijke nota wordt genoemd, betekent dit niet dat gemeenten dit al daadwerkelijk in de praktijk brengen. Echter, het noemen van Positieve Gezondheid getuigt wel van bewustzijn dat er anders moet worden nagedacht over gezondheid, aldus iresearch.

Hier vindt u de infographic met alle resultaten uit de inventarisatie.

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *