Make the move: award zet positieve gezondheid in the spotlight

Make the move: award zet positieve gezondheid in the spotlight

Datum: 10 januari 2016

make_the_move_zorgenzWelke organisatie, samenwerkingsverband of individu brengt positieve gezondheid in de praktijk? De hele maand februari wil Make the move, een initiatief van het Nationale Programma Preventie Alles is Gezondheid, activiteiten die de veerkracht en zelfredzaamheid van mensen vergroten, in the spotlight zetten.

Deze initiatieven strijden om de Make the move-award, die Machteld Huber, de bedenker van het nieuwe concept positieve gezondheid, op 9 maart tijdens de Alles is gezondheid conferentie zal uitreiken. Alles is gezondheid…is het Nationaal Programma Preventie waarin partijen afspraken maken en gezamenlijk acties ondernemen die een beweging op gang brengen die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland.

Focus op gezondheid en niet op ziekte
Gezocht wordt naar acties en aansprekende voorbeelden waardoor mensen beter met fysieke, emotionele of sociale levensuitdagingen om kunnen gaan. Bij positieve gezondheid wordt vanuit een breder perspectief gekeken naar gezondheid; naast lichamelijke aspecten tellen ook sociaal-maatschappelijke dimensies en kwaliteit van leven mee. Dit zijn gezondheidsdimensies die elkaar beïnvloeden, want een lichamelijk aspect als hoofdpijn kan ook door stress komen en met een paracetamol neem je die stress niet weg. Wie zich mentaal beter voelt, heeft vaak meer, is de boodschap.

Werk,school, zorg en wijk
Aan veerkracht en zelfredzaamheid van mensen kun je overal werken, op de werkvloer, binnen de schoolmuren, in de zorg en in de wijk. Dat is het motto van Make the move. Hoe kunnen we binnen al deze omgevingen zorgen dat mensen beter uitgerust zijn om levensuitdagingen aan kunnen? Daar gaat het binnen deze Make the move om.

Meer informatie? Ga naar Make the move. Het inschrijven met een activiteit of project kan tot 28 januari a.s.

(Foto: Make the Move/Alles is gezondheid)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *