Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016

Gezondheidsmonitor volwassenen en ouderen 2016

Datum: 22 augustus 2016

gezondheidsmonitor_zorgenzAlle regionale GGD’en voeren dit najaar een grootschalig onderzoek uit dat gericht is op de gezondheid en leefstijl van volwassenen (vanaf 19 jaar) en ouderen In deze Gezondheidsmonitor 2016 worden gegevens anoniem geregistreerd. Met de gegevens kunnen gemeenten hun gezondheidsbeleid aan de behoeften aanpassen.

De GGD’en voeren de Gezondheidsmonitor uit in opdracht van de gemeente. Met de gegevens kunnen gemeenten en GGD’en gericht activiteiten organiseren om de gezondheid en het welzijn van inwoners te verbeteren. Door de samenwerking van GGD’en, GGD GHOR Nederland, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) levert het onderzoek informatie op over de gezondheid van heel Nederland. Deze organisaties werken nauw samen om de verschillende gegevensverzamelingen op elkaar af te stemmen om ze lokaal, regionaal, landelijk en in de tijd met elkaar te kunnen vergelijken.

Steekproefsgewijs
Nederlanders kunnen vanaf begin september een uitnodiging voor de Gezondheidsmonitor ontvangen. Niet iedereen ontvangt deze vragenlijst; een computer selecteert steekproefsgewijs wie een vragenlijst ontvangt. Personen die niet geselecteerd zijn kunnen niet aan dit onderzoek deelnemen. Deelname aan de Gezondheidsmonitor is niet verplicht. De GGD’en stellen deelname echter wel op prijs, want met de resultaten van het onderzoek kan de gemeente haar gezondheidsbeleid en activiteiten beter aanpassen op de behoefte en vragen van de inwoners. De antwoorden van de vragenlijst zijn niet gekoppeld aan een naam en/of adres. Daardoor is het niet mogelijk te zien wie welke antwoorden heeft gegeven. Alleen de antwoorden op de vragenlijsten worden geregistreerd.

Voor achtergrondinformatie ga naar Gezondheidsmonitor Volwassen en Ouderen 2016.

(Foto: Brian Maudsley/Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *