Denk mee over aanpak personeelstekort in de zorg

Denk mee over aanpak personeelstekort in de zorg

Datum: 7 januari 2019

Het groeiende tekort aan medewerkers in zorg is één van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Kamerleden willen graag van mensen uit de praktijk horen hoe zij denken dat het personeelstekort in de zorg het beste kan worden aangepakt. Daarom roept de commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) iedereen op om goede praktijkvoorbeelden in de dienen. Let op: dat kan tot en met 10 januari a.s.

In de zorg werken zo’n 1,2 miljoen mensen. Er is  nu al een tekort aan personeel. Een grote last, overal staat het werk onder druk door te weinig mensen. Over enkele jaren dreigt een nog veel groter tekort, van wel 100.000 tot 125.000 medewerkers in 2022. De Tweede Kamer wil daarom de vinger aan de pols houden bij de inzet die het kabinet hierbij doet. Daarvoor vraagt ze hulp.

Completer beeld
Kamerleden willen graag van deskundigen en mensen uit de praktijk horen wat kan worden gedaan om de arbeidsmarktproblemen in de zorg het hoofd te bieden. Op 28 januari 2019 vindt een rondetafelgesprek plaats over het kabinetsplan ‘Werken in de zorg’. De Kamercommissie wil echter ook degenen die niet aan tafel zitten, maar wél goede voorbeelden hebben van omgaan met personeelstekorten, uitnodigen hun ervaringen te delen. Dat geeft een completer beeld van de mogelijkheden om iets te doen aan de arbeidsmarktproblematiek en vormt waardevolle achtergrondinformatie voor de Kamerleden.

Dien goede ideeën in
Werkt u in de zorg en heeft u een illustratief praktijkvoorbeeld van hoe het tekort aan personeel kan worden opgevangen of verkleind? Vul dan hier het formulier in. U hebt tot en met donderdag 10 januari 2019 om uw ervaringen en ideeën in te sturen.

(Illustratie: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *