Deelnemende teams Werkplaats zelfmanagement gezocht

Deelnemende teams Werkplaats zelfmanagement gezocht

Datum: 4 maart 2019

Met collega’s en experts werken aan vernieuwing van zelfmanagmentondersteuning. Dat kan in de werkplaats ‘Zelfmanagement in Zorg en Welzijn’ van Zorg en Beter. Deze gaat binnenkort van start. Vier teams uit de eerstelijnszorg en/of VVT-organisaties kunnen gratis deelnemen. Elk team ontvangt individuele ondersteuning van een adviseur van Vilans. Een unieke kans, dus waag een poging.

Het gaat om zorgverleners die een rol hebben in de ondersteuning van zelfmanagement en zelfredzaamheid: huisartsen, praktijkondersteuners, (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en paramedici. Met twee praktijken deelnemen vanuit een organisatie is ook mogelijk. Denk aan twee  huisartspraktijken binnen een gezondheidscentrum of zorggroep. Of twee teams binnen dezelfde VVT-organisatie van verschillende locaties.

Test twee nieuwe interventies
De werkplaats zelfmanagement loopt van mei 2019 tot december 2019. Gedurende de looptijd proberen deelnemende teams twee nieuwe interventies uit. Met een ruime keuze uit nieuwe interventies voor de eerstelijnszorg en voor de VVT.
De inzet van en ervaringen met de interventies worden besproken tijdens drie middagbijeenkomsten: op 20 mei, 9 september en 18 november.

Expertgroep zelfmanagement
Deelnemers aan de werkplaats krijgen ondersteuning van een expertgroep, bestaande uit cliënten, beroepsverenigingen en experts uit het onderwijs. De werkplaats wordt gefinancierd door ZonMw en begeleid door Vilans, kenniscentrum voor de langdurende zorg.

Meer informatie en aanmelding
Benut deze unieke kans en doe kosteloos mee aan de werkplaats ‘Zelfmanagement in Zorg en Welzijn’. Trek met andere zorgprofessionals en experts op en test interventies op het gebied van zelfmanagement en zelfredzaamheid in zorg en welzijn. Interesse voor deelname? Kijk bij ‘Zorg voor Beter’ voor alle voorwaarden en wijze van aanmelding.

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *