BlooLoc biedt innovatieve ICT-oplossingen voor de zorg

BlooLoc biedt innovatieve ICT-oplossingen voor de zorg

Datum: 11 maart 2019

Team van BlooLoc

Gebruik van e-health is essentieel in de zorgverlening. BlooLoc levert digitale oplossingen die de zorgsector helpen om slimmer te werken. Zoals het BlooLoc’s mobiele verpleegoproepsysteem, de zoekfunctie voor mensen en voorwerpen, de navigatie-feature en de paniekknop voor personeel. Daarnaast introduceert het bedrijf in 2019 nog een aantal innovatieve oplossingen, zoals welzijn-assessment, virtuele kamercontrole, tijdsregistratie, toegangscontrole en valdetectie.

Om slimme ICT-oplossingen voor zorgorganisaties nog breder beschikbaar te maken, is BlooLoc een samenwerkingsverband aangegaan met twee toonaangevende communicatieplatformen in de zorg, IQ Messenger en BXO Solutions. Beide platforms vergroten de connectiviteit en daarmee de slagkracht van BlooLoc. Daarmee wordt het bedrijf een aanjager van toekomstbestendige zorg.

Alarmeringsplatform met exacte locatiebepaling
IQ Messenger is een open alarmeringsplatform dat hard- en software met de juiste standaarden en protocollen samenbrengt in een gesloten omgeving. Het maakt het mogelijk de bestaande systemen van een zorgorganisatie – los van het merk – naadloos te combineren met die van BlooLoc en de zorgprocessen zo te optimaliseren.

Oplossingen van BXO Solutions gebruikt BlooLoc om optimaal te kunnen profiteren van de zogeheten NFC-technologie. Exacte locatiebepaling is daarbij het grote pluspunt. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een incident, ongeacht waar het gebeurt in de zorgorganisatie, door te sturen naar de smartphone van de dichtstbijzijnde zorgverlener. Deze krijgt niet alleen het kamernummer te zien van de hulpbehoevende, zoals dat nog nu bij veel alarmeringssystemen het geval is, maar hij krijgt de exacte locatie door. Diezelfde zorgverlener kan het incident vervolgens snel opvolgen en na afhandeling eenvoudig afmelden via zijn smartphone, DECT-toestel of tablet. Dat leidt tot forse tijdswinst en een hogere efficiëntie.

Bezoek BlooLoc op de beurs Zorg&ICT
De oplossingen van BlooLoc zijn uitgebreid toegelicht op de zorginnovatiebeurs Zorg&ICT, die van 12 tot en met 14 maart plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht.

Over BlooLoc
BlooLoc is een Belgische leverancier van ‘smart care-oplossingen’. Met yooBee Smart Care helpt BlooLoc zorgorganisaties om een aantal cruciale zorgondersteunende processen te optimaliseren. De basis van het yooBee-concept is positiebepaling, van zowel personen als voorwerpen. “Wie is waar?” en “wat is waar?”. Vanuit dit basisconcept biedt yooBee Smart Care talloze gebruiksmogelijkheden, zoals mobiele verpleegoproepsysteem, de zoekfunctie voor mensen en voorwerpen, de navigatie-feature en de paniekknop voor personeel.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *