Actie wijkverpleegkundigen op 20 november

Actie wijkverpleegkundigen op 20 november

Datum: 5 november 2017

Wijkverpleegkundigen gaan op 20 november alleen registeren wat nodig is voor de directe patiëntenzorg. Onzinnige administratieve handelingen laten ze achterwege. Ze gaan die dag bijhouden hoeveel tijd dit oplevert, tijd die ze kunnen besteden aan hun cliënten. Dat heeft V&VN aangekondigd.

De wijkverpleegkundigen kunnen de werkdruk niet meer aan en vinden dat het kabinet onvoldoende naar de beroepsgroep luistert, ook al heeft het kabinet besloten af te zien van bezuinigingen op de wijkverpleging. Dat deze voorgenomen korting van de baan is, bleek tijdens het debat over de regeringsverklaring. Lodewijk Asscher (PvdA) diende een motie in om de bezuiniging van 100 miljoen te schrappen. Deze motie kreeg brede steun.

Actiebereidheid neemt toe
Volgens Sonja Kersten, directeur van V&VN, zijn er 125 duizend verpleegkundigen en verzorgenden nodig, van wie een groot deel voor de ouderenzorg. Een noodplan is nodig om de huidige personeelstekorten aan te pakken.
Uit een raadpleging van de V&VN onder 17.000 leden blijkt dat de actiebereidheid onder de verpleegkundigen toeneemt. “Ze vragen om één ding: kom met een noodplan om iets te doen aan de effecten van dat personeelstekort”, zegt woordvoerder Lieselot Meelker.

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *