Vraag extra mobiliteit met mooi weer

Vraag extra mobiliteit met mooi weer

Datum: 13 mei 2022

De zomerdagen komen er weer aan, heerlijk om weer lekker naar buiten te kunnen. Het is lekker lang licht en mensen zitten graag in hun tuin of balkon. Helaas is het niet voor iedereen zo makkelijk om naar buiten te gaan. Wanneer je minder mobiel bent, dan kan het lastig zijn om je naar buiten toe te bewegen. Extra mobiliteit is dan belangrijk zodat je ook van de zomerdagen kunt genieten. Welke opties zijn er allemaal voor extra mobiliteit? Wij leggen je het hier uit. 

Ouderen en hulpmiddelen

Veel ouderen maken gebruik van hulpmiddelen om zich makkelijker te bewegen. Van de ouderen heeft 26% één of meer mobiliteitsbeperkingen. Van de ouderen boven de 75 jaar is dit 40% en dat betekent dat veel ouderen afhankelijk zijn van hulpmiddelen. Een seniorenbed zorgt ervoor dat het in en uit bed stappen makkelijker gaat. De rand van het bed zit stevig en het matras past bij de lichaamsbouw van de ouderen. Het geeft comfort en zorgt ervoor dat alles verstelbaar is. Het bed sluit dan goed aan op het lichaam, wat door de jaren steeds kwetsbaarder en gevoeliger is geworden.

Personenalarmering

Wanneer je partner is overleden of je woont helemaal alleen in een huis, dan is het fijn voor familie en vrienden dat de persoon een alarm heeft. Als er dan iets gebeurd, kan er snel hulp komen. Het voordeel is dat ouderen dan een langere tijd in een huis kunnen blijven wonen. Samen met thuiszorg kan er gekeken worden naar welke elementen in het huis allemaal veiliger kunnen. Verschillende hulpmiddelen kunnen ingezet worden zodat de ouder zich veilig voelt en dat de familie zich geen zorgen hoeft te maken.

Moeite met bewegen

Moeite met bewegen

Wanneer iemand moeite heeft met bewegen dan kan het fijn zijn om een elektrische rolstoel aan te schaffen. Lopen kan veel energie kosten en dan is een rolstoel veel fijner in gebruik. Vooral wanneer er lange stukken gelopen moet worden. Het is logisch dat de mobiliteit afneemt in de loop van de jaren. Ouderen vinden het vaak moeilijk om toe te geven wanneer zij een rolstoel of rollator willen. Dat terwijl ze er enorm mee geholpen zijn, ze kunnen dan juist samen met vrienden of familie nog van alles zien en mooie stukken wandelen. Het is wel belangrijk dat het een vlak stuk is waar je loopt met de rolstoel.

 

Kortom, er zijn verschillende hulpmiddelen die ouderen kunnen helpen bij hun mobiliteit. Vooral wanneer het mooi weer is, dan heeft dat voordelen om toch naar buiten te kunn

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *