Tablet voor echografie

Tablet voor echografie

Datum: 16 april 2015

visiq_philips_echografie_zorgenzMet het VISIQ handheld echografiesysteem kunnen huisartsen in hun praktijk en bij de patiënt thuis eenvoudig diagnostische onderzoeken uitvoeren. Dit volwaardige echografiesysteem past simpel in de dokterstas en levert hoogwaardige medische beelden op. Met deze diagnostiek kunnen patiënten gerichter worden behandeld of worden doorverwezen naar een specialist.

Philips en Medisch Service Nederland (MSN), onderdeel van Mediq, presenteerden al op het NHG-Congres in november jl. diverse handzame echografiesystemen. Nu wordt het tablet echografiesysteem op de Nederlandse gebracht. Huisartsen kunnen de tablet echo inzetten bij patiëntenonderzoek van de buikstreek. Zo kunnen ze constateren of juist uitsluiten of buikklachten voortkomen uit bijvoorbeeld nier- of galstenen, leverafwijkingen, of dat het om onschuldige klachten gaat. Het systeem is voor verloskundigen ook direct beschikbaar voor onderzoeken tijdens een zwangerschap.

Een stap verder kijken
Huisarts Henna Tuinfort uit Almere heeft de primeur als eerste huisarts in Nederland die het systeem inzet in haar prakijk: “Het is voor mij nu mogelijk geworden een stap verder te kijken bij klachten. Ik kan vervolgens een beter advies geven, patiënten vaak gerust stellen, maar ook gerichter doorverwijzen als dat nodig is. Ik krijg bovendien van mijn patiënten terug dat ze het fijn vinden dat ze nu heel snel, heel dichtbij huis, bij hun eigen huisarts terecht kunnen voor een echografieonderzoek, mocht zo’n onderzoek nodig zijn.”

Touchscreen voor bediening
De VISIQ combineert de snelle ontwikkelingen op het vlak van miniaturisatie, chiptechnologie en computerrekenkracht met de 30 jaar ervaring die Philips heeft in echografie. Het levert een ‘handheld’ echosysteem op, in staat beelden te maken van een hoge kwaliteit en voor een toegankelijke prijs. Waar een regulier systeem een flinke omvang heeft, bestaat het VISIQ-systeem uit niet meer dan een tablet en een transducer. Het systeem wordt via zijn touchscreen net zo eenvoudig bediend als een smartphone of normale tablet. De VISIQ beschikt standaard over een beveiligde draadloze verbinding om onderzoeken te versturen om zo te kunnen opslaan en delen met andere zorgverleners.

(Foto: Philips)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *