Substitutiecongres 2106: hoe verder?

Substitutiecongres 2106: hoe verder?

Datum: 15 februari 2016

substitutiecongres_zorgenzWaarom is het succes van substitutie onmogelijk in een proeftuin vol voetangels en klemmen? Waarom haken bestuurders massaal af omdat financieel succes, verbetering van zorg en meer tevreden patiënten niet aangetoond kunnen worden? Het zijn prangende vragen die op het tweede Substitutiecongres van het Jan van Es Instituut en VvAA voor Zorgondernemingen aan bod komen. Inmiddels is het programma bekend voor de 31e maart 2016.

Uit onderzoek door het Jan van Es Instituut in opdracht van VvAA, blijkt de praktijk van zorgsubstitutie complex te zijn. Een vinklijstje van de succesfactoren levert toch niet altijd het verwachte succes op. Onder leiding van dagvoorzitter Inge Diepman wordt tijdens het Substitutiecongres in Utrecht het debat gevoerd over spraakmakende stellingen.

Waarom loopt substitutie vast?
In het gebouw ’t Hart van VvAA voor Zorgondernemingen aan de Orteliuslaan 750 in Utrecht start de dagvoorzitter om 15.30 uur met interviews met Mariëtte Glim van VvAA voor Zorgondernemingen en Marc Bruijnzeels van het Jan van Es Instituut. In het discussiepanel nemen tijdens het Substitutiecongres plaats Olof Suttorp, voorzitter raad van bestuur en CEO Amphia Ziekenhuis, Martin Aalders, directeur Advies en Diensten van VvAA, en vertegenwoordigers van LHV, FMS en een zorgverzekeraar. Vervolgens zoomt Paul Iske, hoogleraar open innovation & business venturing, dieper in op het waarom van het vastlopen van substitutie; wat is de psychologie erachter?

Waarmee gaat u morgen van start?
Een drietal ervaringsdeskundigen neemt de deelnemers aan het Substitutiecongres mee in de faal- en succesfactoren van hun eigen substitutieprojecten. Dit zijn Cas Colder, longarts St. Jansdal Ziekenhuis, Willem de Boer, directeur MC Groep en Lilo Crasborn, algemeen coördinator MCC Omnes (zie bericht op Zorgenz d.d. 15 feb. 2016). Na de soep en de luxe broodjes staan een korte inleiding door Jaap Doets, consultant VvAA voor Zorgondernemingen en Dite Husselman, beleidsmedewerker Jan van Es Instituut op het programma. Het congres wordt vervolgd met tafeldiscussies over de praktijk in twee thema’s. Rond 20.00 uur is de plenaire afsluiting gepland: waarmee gaat u morgen van start?

Ga voor het programma en de aanmelding naar de website van het Jan van Es Instituut.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *