Eerstelijns congres over populatiegerichte zorg

Eerstelijns congres over populatiegerichte zorg

Datum: 29 augustus 2016

populatiegerichte_zorg_zorgenzHet Jan van Es Instituut organiseert vrijdag 4 november voor de vijfde keer het jaarlijkse eerstelijns congres in Almere. De deelnemers worden geïnformeerd over het waarom, wat en hoe van de organisatie van populatiegerichte zorg. Vanuit verschillende perspectieven zal de transformatie die nodig is om populatiegerichte zorg te realiseren. worden belichten.

Populatiegerichte zorg wordt het nieuwe wondermiddel voor de geïntegreerde eerste lijn en richt zich pro-actief op het terugdringen van risico’s in de populatie, dit in tegenstelling tot de huidige reactief ziekte georiënteerde inrichting. Meer dan driekwart van de patiënten met een chronische aandoening heeft hiernaast nog een tweede chronische aandoening. Het wordt hierdoor onmogelijk om deze groep monodisciplinair te blijven begeleiden: populatiegerichte zorg is volgens het Jan van Es Instituut het logische gevolg. Populatiegericht werken vraagt om een transformatie van ziektegericht naar gezondheid gerichte oriëntatie.

Meld inspirerende voorbeelden aan
Wie zich inschrijft voor dit congres wordt meegenomen in de achtergronden van de zorg die voor een populatie wordt ingericht, krijgt aansprekende voorbeelden te zien en gaat naar huis met handvatten over hoe verder vorm te geven aan populatiegerichte zorg. Op dit moment wordt het programma vastgesteld. Het Jan van Es Instituut is hiervoor nog op zoek naar inspirerende regionale voorbeelden van populatiegerichte zorg. Wie betrokken is bij een dergelijk project dat een landelijk podium verdient, kan een kort bericht sturen naar info@jvei.nl. Aanmelden is nu al mogelijk via de website www.jvei.nl

(Foto: Jan van Es Insituut)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *