Tweede Substitutiecongres met spraakmakende stellingen

Tweede Substitutiecongres met spraakmakende stellingen

Datum: 11 januari 2016

substitutiecongres_zorgenzNa het succesvolle Substitutiecongres in november jl, organiseren het Jan van Es Instituut en VvAA voor Zorgondernemingen op 31 maart a.s. het Tweede Substitutiecongres. Na het onderzoek door het JVEI naar succes- en faalfactoren van substitutie, wordt het een pragmatische, interactieve bijeenkomst met spraakmakende stellingen.

De zorgmarkt zoekt naar nieuwe manieren om de kosten laag en de kwaliteit van zorg en patiëntbeleving hoog te houden. Eén daarvan is substitutie. Maar in de praktijk blijkt zorgsubstitutie complex te zijn en een vinklijstje van de succesfactoren levert toch niet altijd het verwachte succes op. Onder leiding van Inge Diepman wordt eind maart op het Substitutiecongres gedebatteerd over spraakmakende stellingen. Zoals ‘succes van substitutie onmogelijk in een proeftuin vol voetangels en klemmen’ en ‘bestuurders haken massaal af omdat financieel succes en verbetering zorg en meer tevreden patiënten niet aangetoond kunnen worden’.

Kopstukken, proeftuinen, verzekeraars
Het debat op de locatie van VvAA in Utrecht wordt tijdens dit tweede Substitutiecongres gevoerd met kopstukken uit de eerste en tweede lijn, de proeftuinen en zorgverzekeraars. Met een sociaal psycholoog wordt dieper ingezoomd op de kracht van groepsdynamica en op succesvolle veranderingen.
Het programma is nog in voorbereiding; vast staat dat het congres mede op basis van de feedback op het eerste congres in 2015, een pragmatische, interactieve insteek krijgt. De komende weken wordt op de website van het Jan van Es Instituut het nadere programma gepubliceerd. Aanmelden is nu al mogelijk.

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *