Subsidiecall FNO in programma Klein Geluk

Subsidiecall FNO in programma Klein Geluk

Datum: 4 januari 2018

Het programma Klein Geluk van FNO nodigt organisaties uit subsidieaanvragen in te sturen. Het programma richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid.

FNO vindt dat een kwetsbare gezondheid een waardevol leven niet in de weg mag staan. Het fonds reserveert daarom drie miljoen euro om de komende vier jaar de kwaliteit van leven van mensen met een langdurige beperking op het vlak van gezondheid te kunnen verbeteren.

Autonomie, sociale participatie en welbevinden
De mate waarin iemand dingen zelf kan bepalen (autonomie), sociale relaties heeft met anderen (sociale participatie), en zich fysiek en mentaal goed voelt (welbevinden), zijn belangrijke factoren die de kwaliteit van leven beïnvloeden. Klein Geluk ondersteunt daarom projecten die deze factoren positief beïnvloeden en waarbij de vraag en behoefte vanuit de doelgroep zelf centraal staat.

Ruim 200 projecten
Tijdens de eerste editie van het programma (2015-2016) zijn ruim 200 projecten gefinancierd op het terrein van materialen, dagbesteding en evenementen voor maar liefst 65.000 mensen. Dit zijn zaken waarvoor in het nieuwe programma ook subsidie aangevraagd kan worden. Daarnaast zal er in het nieuwe programma Klein Geluk ruimte zijn om subsidie aan te vragen voor projecten die een structurele verandering teweegbrengen,  waardoor de kwaliteit van leven van de doelgroep positief wordt beïnvloed. Hiervoor worden aparte thema calls uitgeschreven.

Subsidieaanvraag vanaf 1 januari
Vanaf 1 januari tot 28 februari 2018 14.00 uur kunnen organisaties subsidie aanvragen voor materialen, dagbesteding en evenementen voor mensen met een langdurige beperking op het gebied van gezondheid. Meer informatie over deze call staat op de website van FNO. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Projectencoördinator van Klein Geluk, Caroline Hop
06 – 124 30 950 of 085 – 0403260

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *