Tweede subsidieronde invulling maatschappelijke diensttijd

Tweede subsidieronde invulling maatschappelijke diensttijd

Datum: 25 augustus 2018

Eind augustus gaat de tweede subsidieronde van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van start. Met de maatschappelijke diensttijd wil het kabinet bevorderen dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving, via maatschappelijke activiteiten. De gezondheidszorg is natuurlijk bij uitstek een sector voor de uitvoering daarvan.

De uitdaging is om de maatschappelijke diensttijd zo vorm te geven dat het jongeren aantrekt en stimuleert om mee te doen in versterking van de maatschappij. In het ZonMw-actieprogramma experimenteren proeftuinen met het organiseren en uitvoeren. Om zo vanuit de praktijk te leren wat werkt en op basis daarvan de maatschappelijke diensttijd vorm te geven.

Van maatjesproject tot diners op platteland
De eerste subsidieronde heeft geleid tot 38 proeftuinen in het ZonMw-Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Deze gaan binnenkort van start en zijn heel divers van aard. Zoals inzet binnen een maatjesproject, als vrijwilliger aan de slag bij mensen thuis en diners organiseren op het platteland. Alle proeftuinen hebben met elkaar gemeen dat jongeren zich inzetten voor een ander en zo hun eigen talenten ontdekken en ontwikkelen.

Meld uw voorstel
Heeft u ook een goed idee, maar niet meegedaan met de eerste rond? Zeker in de gezondheidszorg zijn er tal van mogelijkheden voor invulling van die maatschappelijke diensttijd. Meld uw voorstel bij ZonMw. De deadline voor het indienen van een subsidieaanvraag is 9 oktober 2018, maar maak voor 21 september uw interesse kenbaar.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 5 september organiseert ZonMw een informatiebijeenkomst waarin ze de subsidieoproep en de procedures om een aanvraag in te dienen nader toelicht en vragen beantwoordt. Daarvoor kunt u zich hier aanmelden.

Zie ook het artikel op ZorgenZ over de eerste call: Subsidie voor goed idee maatschappelijke diensttijd

 

(Foto: Shutterstock)

 

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *