Subsidie om therapietrouw te bevorderen

Subsidie om therapietrouw te bevorderen

Datum: 30 oktober 2019

Er komt een nieuwe subsidieronde om therapietrouw te bevorderen. Dicht op de klinische praktijk, bij thuiswonende patiënten. De oproep voor deze ronde publiceert ZonMw medio november. Als u serieus geïnteresseerd bent, bezoek dan op 4 december a.s. de informatiebijeenkomst. Dit ter voorbereiding van het indienen van een projectidee. 

De bijeenkomst is voor potentiële aanvragers in deze ronde. Zoals apothekers, huisartsen, verpleegkundigen, thuiszorgorganisaties of gemeentes, die therapietrouw-interventies.

Informatie over de ronde
Het vertrekpunt zijn aantoonbaar succesvolle interventies, die relatief eenvoudig in de praktijk zijn in te zetten. De nadruk ligt op oplossingen die uiteindelijk zonder subsidie in de praktijk kunnen worden uitgevoerd. De bedoeling is om deze interventies in kleinschalige projecten verder te brengen naar andere stadsdelen/gemeentes/regio’s. Hierbij wordt gewerkt met het concept van proeftuinen.

Subsidieoproep voor de projectideeën
De eerste fase betreft een projectidee, met tevens een beschrijving van de beoogde opzet van het project. Indiening kan tot 14 januari om 14.00 uur. Per proeftuin is maximaal 200.000 euro beschikbaar voor een looptijd van 2 jaar. Na de selectie volgt een uitgewerkte aanvraag met een het plan van aanpak van de proeftuin. Met ondersteuning van experts uit het zogeheten Make-It consortium.

Informatiebijeenkomst
Op 4 december 2019 is een informatiebijeenkomst in Utrecht. Aanvang 16.30 uur. Deelnemers worden geïnformeerd over de ronde en de voorwaarden. Er vindt uitwisseling plaats van de plannen voor proeftuinen en er is gelegenheid om te sparren met experts.

Meer informatie en aanmelden
Zie voor alle informatie en aanmelding voor deze bijeenkomst de site van ZonMw

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *