Tweede ronde subsidieregeling veelbelovende zorg

Tweede ronde subsidieregeling veelbelovende zorg

Datum: 28 juni 2019

Veelbelovende zorg moet sneller beschikbaar komen voor patiënten via opname in het basispakket. De ‘Subsidieregeling veelbelovende zorg’ wil daarin voorzien. Aanvragen, te beginnen met een projectidee, zijn dit jaar mogelijk in twee rondes. De eerste ronde was begin dit jaar. De tweede ronde is geopend van 27 juni t/m 27 augustus voor 14.00 uur.

Voordat een subsidie mag worden aangevraagd, moet eerst een projectidee worden ingediend. Dat betreft dus een beknopte beschrijving van een project, met o.a. het doel en de relevantie van het project. De indieningstermijn van projectideeën is van 27 juni t/m 27 augustus 14.00 uur.
In de eerste ronde zijn er 24 projectideeën ingediend. Zie het artikel op ZorgenZ: Subsidieregeling veelbelovende zorg geopend.

(Kosten)effectiviteit
Een projectsubsidie wordt verleend voor maximaal 6 jaar . Een belangrijke voorwaarde voor subsidietoewijzing is dat binnen de subsidieperiode onderzoeksgegevens van voldoende kwaliteit worden verzameld over de effectiviteit en kosteneffectiviteit van de nieuwe zorg.

€ 29 miljoen voor deze ronde
De regeling is bedoeld voor veelbelovende behandelingen, waarvoor nog geen vergoeding is vanuit het basispakket, omdat de behandeling nog niet voldoet aan het wettelijke criterium ‘stand van de wetenschap en praktijk’.
Met de subsidieregeling stelt het ministerie van VWS jaarlijks maximaal € 69 miljoen beschikbaar. Voor deze ronde gaat het om € 29 miljoen. Het Zorginstituut voert de regeling uit en werkt hierbij intensief samen met ZonMw.

Alle informatie
Alle informatie over de regeling, de procedure, de vele voorwaarden en een link naar ProjectNet, het indieningssysteem van ZonMw vindt u op de website van het Zorginstituut. De infographic ‘Subsidieregeling veelbelovende zorg’ geeft een compact overzicht van de procedure.

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *