Informatiebijeenkomst subsidieregeling ‘veelbelovende zorg’

Informatiebijeenkomst subsidieregeling ‘veelbelovende zorg’

Datum: 3 januari 2019

Veelbelovende zorg dient snel bij de patiënt te komen als de effectiviteit daarvan bewezen is. Zorg wordt alleen vergoed vanuit het basispakket, als het ten minste even effectief is als de gebruikelijke zorg in Nederland. Hiervoor is kwalitatief goed onderzoek nodig. Er komt een subsidieregeling ‘veelbelovende zorg’, met een maximaal bedrag van € 69 miljoen. Op 19 februari a.s. organiseert ZonMw een informatiebijeenkomst over deze regeling.  Geinteresseerd? Meld u dan aan. 

De zorg bij dit type onderzoek is vaak kostbaar, vergt expertise en duurt meerdere jaren. Soms zijn de kosten van de zorg dusdanig hoog, dat dit het onderzoek naar de (kosten)effectiviteit belemmert. Voor de vergoeding van zorg en het bijkomend onderzoek om de pakketwaardigheid aan te tonen, is de subsidieregeling veelbelovende zorg ontwikkelt. Daarin staan de criteria om voor de regeling in aanmerking te komen.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 19 februari 2019 is er een informatiebijeenkomst over veelbelovende zorg. Er is ook een mailadres opengesteld voor meer informatie en vragen over de regeling: veelbelovendezorg@zinl.nl. De subsidieregeling gaat in maart open. De eerste projectideeën kunnen naar verwachting tot half mei worden aangeboden.

Samenwerking zorgaanbieders / bedrijven
Bedrijven worden nadrukkelijk aangemoedigd om samen met een zorgaanbieder gebruik te maken van deze regeling. Samenwerking tussen zorgaanbieders en bedrijfsleven zorgt ervoor dat aanwezige kennis en expertise optimaal wordt ingezet en een goed onderzoeksvoorstel wordt geschreven. De aanvraag vanuit verschillende partijen kan uitsluitend door een zorgaanbieder worden ingediend. De eerste projectideeën kunnen naar verwachting tot half mei worden aangeboden.

Zie meer informatie van ZonMw hierover.

 

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *