Regionale partners lanceren GezondheidsLab Utrecht

Regionale partners lanceren GezondheidsLab Utrecht

Datum: 31 oktober 2017

Voor een snelle diagnose in je eigen wijk terechtkunnen? Binnenkort kan dat in Utrecht. Een aantal partijen, Huisartsen Utrecht Stad (HUS) en Saltro in samenwerking met het Diakonessenhuis, St. Antonius Ziekenhuis en het UMCU, hebben GezondheidsLab opgericht. Het eerste GezondheidsLab wordt in januari 2018 in Utrecht Zuidwest geopend.

GezondheidsLab is een multidisciplinair samenwerkingsverband waar huisartsen samenwerken met laboranten, medisch specialisten en andere zorgprofessionals om samen de cliënt te voorzien van persoonlijk (zorg)advies. GezondheidsLab draagt zo bij aan een zinnige en zuinige zorg, waarbij overdoen van onderzoek en onnodige verwijzingen naar het ziekenhuis zo veel mogelijk worden voorkomen.

Snel persoonlijk advies
Door deze samenwerking in het GezondheidsLab kunnen mensen uit de wijk na doorverwijzing van hun huisarts, dicht bij huis terecht voor allerlei verschillende vormen van medisch onderzoek. De resultaten daarvan zijn meestal binnen 24 uur bekend, melden de initiatiefnemers. Daarbij krijgen de patiënten ook uitleg en advies van een medisch specialist.
Als er overleg nodig is, kunnen huisartsen in het GezondheidsLab voor hun cliënten direct contact opnemen met laboranten en specialisten. Zo krijgt de cliënt in een kort tijdsbestek een optimaal zorgadvies. Het voorkomt onnodige doorverwijzingen naar het ziekenhuis en dubbele diagnostiek.

Zorg optimaal inrichten rondom cliënten
Met de ambitie om de zorg optimaal in te richten rondom de cliënten, is in de afgelopen periode samengewerkt met partners om de zorg toekomstbestendig te maken. Bij de inhoudelijke ontwikkeling van zorgpaden voor de eerste locatie van het GezondheidsLab, is intensief samengewerkt met specialisten en bestuurders van onder andere het Diakonessenhuis, St. Antonius Ziekenhuis en het UMCU.
“We zijn verheugd over de ambitie van onze collega’s in de Utrechtse ziekenhuizen. Zij willen ook graag de zorg te verbeteren en hebben zich als doel gesteld daadwerkelijk het verschil te gaan maken in de zorg,” aldus huisarts Carin de Kok, bestuurder van HUS.

(Foto: Shutterstock)

 

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *