Arts en Zorg en Saltro bieden diagnostiek dichtbij patiënt

Arts en Zorg en Saltro bieden diagnostiek dichtbij patiënt

Datum: 7 december 2017

Esther Talboom-Kamp (links), voorzitter raad van bestuur van Saltro en Amon van den Borg, directeur van Arts en Zorg, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

Arts en Zorg en diagnostisch centrum Saltro zetten hun samenwerking voort. Hun doel is: de patiënt die samen met de huisarts de regie voert over het diagnostische proces. De komende jaren wordt er een aantal pilots uitgevoerd, onder meer met point of care testing, waarmee in de praktijk al de eerste diagnose gesteld wordt.

De afgelopen vier jaar werkten Arts en Zorg en Saltro al intensief samen, waarbij Saltro de eerstelijnsdiagnostiek uitvoerde voor de twintig gezondheidscentra van Arts en Zorg. Ze hebben nu afgesproken om diagnostiek en zorg te optimaliseren. Hierbij staat de patiënt steeds centraal. “Wij bieden diagnostiek dichtbij de patiënt: in het eigen gezondheidscentrum door de eigen doktersassistente. Saltro haalt het materiaal op en zorgt voor een snelle terugkoppeling”, aldus Harmen Sietsma, medisch directeur bij Arts en Zorg. Het doel is om de patiënt volledige geïntegreerde zorg te bieden, waarbij ingezet wordt op zinnige en zuinige zorg.

Patiënt optimaal bedienen via Uitslagenportaal
De komende jaren worden diverse pilots uitgerold met onder andere point of care testing, waarmee in de praktijk al de eerste diagnose gesteld wordt (een methode om een laboratoriumtest uit te voeren naast of in de buurt van het bed van de patiënt, red.). “Wij gaan ons gezamenlijk inzetten om de patiënt optimaal te bedienen. Dit doen we bijvoorbeeld door hem beter te informeren, zodat hij zelf de regie krijgt over ziekte, gezondheid en zorg”, zegt Esther Talboom-Kamp, voorzitter raad van bestuur bij Saltro.
Een concreet voorbeeld hiervan is de implementatie van het Uitslagenportaal, een website waar patiënten hun onderzoeksuitslagen in kunnen zien. Daarnaast zetten partijen zich gezamenlijk in voor de continue ontwikkeling van medewerkers van Arts en Zorg.

(Foto: Hans Guldemond)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *