Arts en Zorg en Saltro zetten samenwerking voort

Arts en Zorg en Saltro zetten samenwerking voort

Datum: 9 december 2019

Arts en Zorg, een organisatie van twintig gezondheidscentra in de eerste lijn, en diagnostisch centrum Saltro zetten hun samenwerking voort. Gezamenlijk geven zij invulling aan hun ambitieuze doelstellingen waarbij de patiënt samen met de huisarts de regie voert over het diagnostische proces. De uitslag van lab diagnostiek is dankzij de samenwerking en afstemming snel digitaal beschikbaar voor de patiënt, die dat als goede service ervaart.

Vorige maand hebben Amon van den Borg, algemeen directeur, Harmen Sietsma, medisch directeur bij Arts en Zorg, Esther Talboom-Kamp, voorzitter Raad van Bestuur en Jurgen Woerdman, lid raad van bestuur van Saltro, de overeenkomsten ondertekend.

Samenwerking uitgebreid
De afgelopen zes jaar werken beide partijen al intensief samen waarbij de doktersassistent van Arts en Zorg de bloedafname uitvoert en Saltro het onderzoek en zorgt voor terugkoppeling naar de patiënt. Sinds begin dit jaar is de samenwerking uitgebreid naar GezondheidsZorg Asielzoekers (GZA), zusterorganisatie van Arts en Zorg, waar huisartsenzorg aan asielzoekers wordt verleend. Deze samenwerkingen worden per 1 januari 2020 gecontinueerd.

Lees ook het artikel op ZorgenZ: Arts en Zorg en Saltro bieden diagnostiek dichtbij patiënt

Diagnostiek geïntegreerd in praktijkvoering
De patiënt staat centraal in de samenwerking om de diagnostiek en zorg te optimaliseren. Harmen Sietsma: “Wanneer de huisarts lab diagnostiek aanvraagt bij een patiënt, dan kan de assistente direct het bloed afnemen. Dit wordt als goede service ervaren, temeer omdat de uitslag van het onderzoek door goede afstemming met Saltro zeer snel (digitaal) beschikbaar is voor de patiënt.”
Esther Talboom-Kamp vult aan: “Het doel is om de patiënt integrale zorg en diagnostiek dichtbij de patiënt te bieden. Daarbij zetten we in op innovatieve digitale oplossingen.”

Lees meer over de eerdere innovaties in het artikel op ZorgenZ: Uitslagenportaal bij Saltro: online inzage testuitslagen
Saltro is ook betrokken bij het GezondheidsLab, een multidisciplinair samenwerkingsverband waar huisartsen samenwerken met laboranten, medisch specialisten en andere zorgprofessionals om samen de cliënt te voorzien van persoonlijk (zorg)advies.

(Foto: Pixabay)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *