Organiseer activiteiten in de Valpreventieweek

Organiseer activiteiten in de Valpreventieweek

Datum: 19 september 2018

Van 1 t/m 7 oktober a.s. is er de valpreventieweek. Deze heeft als titel gekregen: Hup, in de Benen!  Grappig, maar niet eens bedoeld als grap. In deze week vragen VeiligheidNL en partners extra aandacht voor valpreventie en vitaal ouder worden. Zorgverleners worden gevraagd in deze week activiteiten te organiseren om mensen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met valpreventie. 

Professionals kunnen ouderen motiveren en hen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met valpreventie. Met activiteiten in de valpreventieweek maken ze kans op het winnen van de Valpreventie Award 2018 en een geldprijs van € 500,00. Zie hier alle voorwaarden. 

Actiespel DobbelFit
Speciaal voor deze valpreventieweek is DobbelFit ontwikkeld, een kennis- en actiespel dat mensen fit en vitaal houdt. In teamverband beantwoorden ouderen kennisvragen en doen beweeg-opdrachten. Samen lachen en bewegen staat daarbij voorop.

Ouderen worden met het spel op een leuke manier bewust dat zij veel kunnen doen om de kans op een val te verkleinen. Zij leren over onderwerpen als bewegen, balans, verantwoord medicijngebruik, voeding/vitamine D en maatregelen in huis, enz. En tijdens het spel werken ze ook actief aan balans en spierkracht.

DobbelFit is vooral bedoeld voor 65-plussers die fit en vitaal willen blijven.  Het spel wordt gespeeld teams van 2-3 personen. In aangepaste vorm is het ook mogelijk om het spel met z’n tweeën  te spelen.

Bestel bijtijds
DobbelFit is ontwikkeld door VeiligheidNL, Rode Kruis, Ouderenfonds, Buurtzorg, KBO-PCOB, NVFG, KNMP, in co-creatie met ouderen.
De speldoos bevat naast de spelattributen een promotieposter om aan te kondigen wanneer er Dobbelfit gespeeld gaat worden en 5 flyers Hup in de benen De kosten zijn nu 20 euro per spel (excl. verzendkosten en BTW) in plaats van 25 euro. Bijtijds bestellen betekent dat het voor de Valpreventieweek per post binnen is. Zie hier alle informatie over dit spel en wijze van bestellen.

(Foto: Shutterstock)

Gerelateerde berichten

Author: Zorgenz

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *