Oproep: doe mee met het onderzoek naar gelukkiger en gezonder lang leven van de Universiteit van Amsterdam

Oproep: doe mee met het onderzoek naar gelukkiger en gezonder lang leven van de Universiteit van Amsterdam

Datum: 9 oktober 2020

ouderen doen mee

Lang, gezond en gelukkig leven, dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat? Deze vraag staat centraal bij het nieuwe grootschalige onderzoeksproject ‘Senioren Doen Mee’ aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Onderzoek

Met dit project willen de onderzoekers in kaart brengen hoe senioren hun leven inrichten en wat de effecten daarvan zijn op hun mentaal én fysiek welbevinden. Die kennis gaan ze vervolgens gebruiken om interventies te ontwikkelen die gezonde en succesvolle veroudering kunnen bevorderen. Dit is een belangrijke uitdaging, aangezien we niet alleen steeds ouder worden, maar de cijfers ook laten zien dat het relatieve aantal jaren dat we kunnen verwachten in slechte gezondheid door te brengen de afgelopen jaren is toegenomen.

 

Oproep

De onderzoekers zijn op zoek naar 10.000 – of meer – senioren (55 jaar of ouder) die meewillen doen aan online vragenlijsten en testjes. Dit onderzoek bestaat uit verschillende delen, die u geheel vanuit huis kunt invullen. Lijkt u het leuk om mee te doen en daarmee een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek naar veroudering? Meld u dan aan via www.seniorendoenmee.nl. Hier kunt u tevens terecht voor meer informatie over het onderzoek.

Gerelateerde berichten

Author: Redactie

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *