Gezonder eten: 4 handige gadgets die je helpen

Gezonder eten: 4 handige gadgets die je helpen

Datum: 27 september 2022

Zo langzaam maar zeker is iedereen zich er wel van bewust dat we gezonder moeten eten. Toch zal het je verbazen hoeveel mensen zich echter nog steeds afvragen hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Gezonder eten blijkt in de praktijk toch iets moeilijker om voor elkaar te krijgen dan in eerste instantie gedacht. Gelukkig zijn er 4 gadgets die je hierbij kunnen helpen. Wij zetten ze op een rijtje voor je.

Een airfryer

Eén van de eerste gadgets waarvan wij vinden dat deze niet mag ontbreken als je gezonder wilt gaan eten is een airfryer. In een airfryer heb je geen olie nodig zoals in een gewone frituur wel het geval is. Je maakt de gerechten klaar door middel van hete lucht. Dit betekent niets meer en niets minder dan dat je dus 90% minder vet naar binnen krijgt dan bij andere kookmethodes. Daarnaast kun je met een airfryer niet alleen frituren maar ook bakken, braden, grillen, roosteren en zelfs brood of een cake maken.

Een airfryer

Een hakmolen

Een andere gadget die uitermate geschikt is om gezonder te gaan eten is een goede hakmolen. Veel mensen hebben namelijk een hekel aan het klein of fijn snijden van ingrediënten waardoor ze hier al vrij gauw vanaf zien. Met een hakmolen is dit euvel echter verleden tijd. Het is namelijk het perfecte hulpmiddel tijdens het koken. Je bespaart met dit apparaat niet alleen kostbare tijd, je hebt ook geen last meer van tranende ogen of stinkende handen als je bijvoorbeeld ui, peper of knoflook fijn wilt hakken.

Mealprep bakjes

We leiden allemaal een druk bestaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat gezond eten er vaak bij in schiet. Met mealprep bakjes is dit echter verleden tijd. Deze handige gadget zorgt er namelijk voor dat je dagelijks gezond kunt eten. Meal preppen is het van tevoren, geheel of gedeeltelijk, bereiden van je maaltijd om zo later in een handomdraai een gezond gerecht op tafel te zetten. Hierbij kun je op één dag alle maaltijden voor de hele week koken en deze bewaren in de koelkast of in de vriezer. Door te meal preppen bespaar je door de week dus veel kostbare tijd. Daarnaast is het een slimme manier om geld te besparen op je dagelijkse boodschappen doordat je heel gericht bezig bent. Tot slot zorgt het er ook nog eens voor dat je geen eten meer hoeft weg te gooien.

Een wokpan

Last but not least om gezonder te eten is natuurlijk een wokpan. Deze handige “gadget” zorgt ervoor dat de ingrediënten het grootste deel van hun vitamines en voedingsstoffen behouden. Dat komt omdat het voedsel niet zo lang verhit wordt als bij veel andere methodes. Daarnaast heb je voor een bereiding van een wokgerecht niet veel vet nodig. Wil je dus gezonder gaan eten dan is de beste wokpan een onmisbare gadget in jouw keuken.

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *