Dit is waarom licht zo belangrijk is voor je geestelijke gezondheid

Dit is waarom licht zo belangrijk is voor je geestelijke gezondheid

Datum: 2 januari 2023

Het is geen geheim dat goede verlichting een groot verschil kan maken in je leven. De voordelen van goede verlichting voor de geestelijke gezondheid zijn dan ook oneindig. Dus in feite is de juiste verlichting een ontzettend belangrijk aspect van onze geestelijke gezondheid! Een aspect dat zeker niet over het hoofd mag worden gezien. Maar waarom is het zo belangrijk? En welke soorten verlichting is het beste om een positieve geestelijke gezondheid te bevorderen? Het heeft onder andere alles te maken met het aantal lumen. Want hoe meer lumen, hoe helderder de ruimte zal zijn. Wat dus weer serieuze voordelen kan hebben voor je geestelijk welzijn. Hieronder lees je waarom licht zo belangrijk is!

Het effect van licht op je geestelijke gezondheid

Verlichting beïnvloedt je stemming, energieniveau en algemeen welzijn op meer manieren dan je misschien zou denken. Zo kan blootstelling aan natuurlijk of kunstmatig licht de productie van melatonine en serotonine beïnvloeden. Beide hormonen die verband houden met slaap en geluk. Blootstelling aan te veel licht met een blauw spectrum ’s avonds of ‘s nachts kan de natuurlijke productie van melatonine door het lichaam verstoren, wat dan kan leiden tot slechte slaapgewoonten en een afname van het algehele welzijn. Aan de andere kant kan blootstelling aan wit of niet-blauw licht overdag je lichaam alert en energiek houden en de productiviteit bevorderen. Kies daarom voor ledinbouwspots in je huis. Deze verlichting is juist zacht en wit en heeft dus een positief effect!

Het effect van licht op je geestelijke gezondheid

Te overwegen soorten verlichting

Als je nadenkt over hoe je je geestelijke gezondheid kunt maximaliseren door verlichting, zijn er bepaalde soorten die je kunt overwegen om te gebruiken. De combinatie van LED lampen met warme gele tinten, of witte tinten, en daglichtlampen zijn vaak ideaal voor binnen. Omdat die het natuurlijke zonlicht nabootst zonder te hard te zijn voor je ogen. Ook in de badkamer is goed licht ontzettend belangrijk. Kies daarom voor goede badkamer spotjes om ook deze ruimte optimaal te verlichten.

De voordelen van natuurlijk licht

Natuurlijk licht is een van de beste bronnen voor het bevorderen van een goede geestelijke gezondheid. Niet alleen levert het de broodnodige vitamine D van de zon, maar het helpt ook de interne klok van je lichaam te reguleren door natuurlijke aanwijzingen te geven over wanneer het tijd is om op te staan of te gaan slapen. Natuurlijk licht helpt ook gevoelens van depressie te verminderen door een gevoel van kalmte en ontspanning te geven. Het is echter wel een aanvulling op eventuele andere voorgeschreven of voorgestelde behandelingen. Ten slotte is bewezen dat natuurlijk licht de productiviteit verhoogt doordat het de concentratie en het concentratievermogen gedurende de dag verbetert.

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *