Zo zorg je ervoor dat je baby goed slaapt

Zo zorg je ervoor dat je baby goed slaapt

Datum: 30 januari 2023

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je baby. En een goede nachtrust is essentieel. Je kunt je kindje beter laten slapen door een goed babymatras te kopen. Maar er zijn nog een aantal dingen die belangrijk zijn als je je baby een goede nachtrust wilt geven. In dit artikel kom je ze te weten!

Maak de babykamer veilig en rustig

Volgens https://mamasopinternet.nl/ is een veilige en rustige babykamer een van de belangrijkste dingen als je je baby wilt laten doorslapen. Voorzie een comfortabel ledikant voor je kindje en gebruik bij voorkeur lichte kleuren voor de muren en vloer. Daarnaast is een goed matras en een comfortabel slaapzakje erg belangrijk.

Creëer een bedtijdritueel

Een baby heeft regelmaat nodig. Het is dan ook belangrijk om voor een vast bedtijdritueel te zorgen. Dit geeft voor hem of haar een gevoel van veiligheid. Daardoor valt je baby niet alleen sneller in slaap, maar is de kans ook groter dat hij of zij doorslaapt. Zorg er dus voor dat je je baby altijd op dezelfde tijd klaarmaakt voor bad en dat je hem of haar op hetzelfde tijdstip een verhaaltje voorleest.

Doe rustige activiteiten voor het slapengaan

Voordat je baby slapengaat, doe je het beste rustige activiteiten met hem of haar. Zo maak je de overgang naar het bedritueel soepeler. Je vermijdt dus het best spelletjes met veel prikkels. Een massage of badje zijn activiteiten die je baby helpen tot rust komen.

Houd je baby overdag niet wakker

Het heeft geen zin om je baby overdag wakker te houden. Daardoor raakt hij of zij enkel gestresseerd. En dat kan ervoor zorgen dat je kindje ook tijdens de nacht slechter slaapt. Het is dus beter om je baby overdag te laten slapen wanneer hij of zij daar nood aan heeft.

Houd je baby overdag niet wakker

Laat je baby niet te lang huilen

Als je baby ’s nachts huilt, kun je daar het best zo snel mogelijk op reageren. De eerste maanden moet je je kindje namlijk leren hoe hij of zij in slaap moet vallen. In het begin is het dus belangrijk om verschillende dingen uit te proberen: zingen, fopspeen geven, voeden, wiegen, enzovoort.

Als je meteen op het gehuil van je baby reageert, voorkom je dat hij of zij overstuur raakt. Maar je moet wel zeker zijn dat je kindje echt wakker is. Baby’s maken soms geluid in hun slaap. En het is beter om een kindje niet wakker te maken tijdens het slapen.

Leg je kindje tijdig in bed

Leg je baby meteen in bed als hij of zij moe is. Een baby maakt dit op verschillende manieren duidelijk. Zo kan hij of zij gapen, lusteloos zijn, huilen of in de oogjes wrijven. Als je een of meerdere van deze signalen opmerkt, kun je je baby dus het best zo snel mogelijk in bed leggen.

Gerelateerde berichten

Author: Scott

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *